Popa: Dacă Boboc a considerat că e o joacă de copii de grădiniță ce s-a întâmplat în ședința de aseară, de ce nu a oprit acea joacă de copii? Oare n-a oprit-o pentru nu mai are autoritate în organizație?

„Dacă domnul Cătălin Boboc a considerat că e o joacă de copii de grădiniță ce s-a întâmplat în ședința BPL de aseară, de ce nu a oprit acea joacă de copii? Oare n-a oprit-o pentru că, de fapt, Cătălin Boboc nu mai are autoritate în organizație și nu mai are niciun cuvânt de spus în partid? Ce președinte este el, când este evident că nu mai are niciun cuvânt de spus în deciziile care se iau la nivelul organizației?” – este replica deputatului liberal Alexandru Popa la declarațiile făcute astăzi de președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc.

Mai concret, Boboc a afirmat că decizia de excludere a fostului deputat Vasile Varga, aprobată aseară în ședința Biroului Politic Local, nu are nicio valoare, iar cei care au făcut această propunere și au votat-o (adică tabăra lui Popa) știu asta, dar „au vrut să-și arate mușchii”, ceea ce este „un comportament de grădiniță”.

Alexandru Popa spune că personal nu se regăsește în echipa lui Cătălin Boboc „pentru că atât Boboc, cât și cei apropiați lui au folosit partidul doar în interes personal. Eu acest partid îl văd pentru reconstrucția județului, nu îl văd ca o unealtă pentru a-mi atinge anumite interese personale”.

Parlamentarul mai spune că din punctul său de vedere, decizia luată aseară privind excluderea fostului deputat Vasile Varga este valabilă, chiar dacă președintele Boboc spune că nu este.

Popa și-a argumentat opinia: „Există acea decizie de la nivel central despre care vorbește Cătălin Boboc, care interzice ca în această perioadă să se facă transferuri, radieri, excluderi. Însă acea decizie a fost trimisă către PNL Brăila ieri, iar noi i-am trimis convocarea domnului Vasile Varga acum 6 zile și i-am solicitat să se prezinte în fața BPL, pentru a explica de ce n-a respectat decizia partidului cu privire la pensiile speciale. Deci nu puteam să știm acum 6 zile că va veni o decizie de la București. Ordinea de zi a ședinței era deja stabilită când a venit acea decizie de la centru. Dacă făceam convocarea după ce a venit decizia de la București nu era în regulă, dar convocarea a fost făcută înainte de a veni decizia respectivă.

Însă dincolo de aceste aspecte care pot fi discutate, important este că după cum se vede, s-a aprobat acea propunere de excludere, deci este dorința membrilor, este dorința organizației pentru o nouă construcție. Și eu cred că dorința membrilor de partid ar trebui respectată. Dacă eu mă aflam în această situație îmi vedeam de treaba mea…

Eu consider că a venit momentul să nu mai folosim partidul pe persoană fizică, pentru interesele pur personale. Partidul e al tuturor membrilor și noi trebuie să fim în slujba cetățenilor.

Și vreau să mai spun ceva: nu cred că este benefic faptul că lupta din PNL Brăila se duce în spațiul public, dar dacă  domnul Boboc așa a hotărât, e treaba dumnealui”.