Popa, despre intenția primarului Dragomir de a-i acorda titlul de Cetățean de onoare al municipiului Brăila europarlamentarului Mihai Tudose: „Un PSD-ist mic îl premiază pe șefu’, ca să-i arate cât de slugarnic și de obedient este. Poate vrea să-i ia locul lui Chiriac, că așa se aude”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, consideră că demersul inițiat de primarul Marian Dragomir (PSD) de a propune acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Brăila colegului său de partid, europarlamentarul Mihai Tudose, e „de râsu plânsu”.

Dragomir a anunțat că a decis să facă această propunere în semn de recunoaștere a contribuției lui Tudose la construcția podului peste Dunăre dintre Brăila și Tulcea.

În ceea ce-l privește, Popa recunoaște că podul reprezintă „o investiție extraordinară” pentru Brăila și-i mulțumește lui Tudose pentru contribuția sa la realizarea acestuia, însă crede că de aici și până la a vorbi despre „podul lui Tudose” e distanță lungă.

Mai mult, liderul liberal este de părere că Dragomir „îl premiază pe șefu’ ca să-i arate cât de ascultător este” și spune că este posibil ca edilul șef să facă asta pentru a se da bine pe lângă Mihai Tudose, în scopul de a-i lua locul președintelui PSD Brăila, Iulian Francisk Chiriac: „Podul s-a făcut pe banii noștri, banii românilor, nu doar din banii brăilenilor. E o investiție extraordinară.

Domnul Tudose se spune că «a semnat podul».  A semnat o investiție care la momentul acela nu avea finanțare. E un lucru extraordinar că l-a semnat și pentru treaba asta îi mulțumim, dar nu e nici podul lui Tudose, nici podul lui Orban – că în guvernarea dumnealui s-au alocat cei mai mulți bani. E podul românilor și al brăilenilor. E un punct strategic pentru noi, un punct de care ne putem lega, un punct care poate duce la dezvoltarea municipiului.

Dar cu cei doi președinți de la PSD, cu domnul primar Marian Dragomir (președintele Organizației Municipale PSD Brăila – n.r.) și domnul președinte Francisk Chiriac (președintele Organizației Județene PSD Brăila – n.r.) nu vom reuși decât să ne gonim tinerii din oraș și să ne bucurăm că s-au mai turnat 10 metri de asfalt și ăla prost. S-a apucat să asfalteze tot orașul, nu a lăsat linii, ca să poată să circule oamenii; mă uitam: din Vidin până în Chercea faci o oră. Bun, asfaltezi, dar asfaltează cu cap!

Nu am nicio problemă cu domnul Mihai Tudose. Am văzut că a fost propus pentru titlul de Cetățean de onoare al Brăilei. Să mă ierte Dumnezeu, am început să ne premiem între noi?! Nu-i posibil așa ceva! E de râsu plânsu! Municipiul Brăila e în cădere liberă, iar noi ne dăm premii între noi. Și cine se premiază?  Un PSD-ist mic îl premiază pe șefu’, ca să-i arate cât de slugarnic și de obedient este dumnealui.

E un film de prost gust, comedie tragică. Domnul primar vrea să arate cât de bun este el și cât de ascultător este. Poate vrea să-i ia locul domnului Francisk Chiriac (la președinția Organizației Județene PSD Brăila – n.r.), că așa se aude în piață”.