Popa, despre posibila retragere a sprijinului politic pentru Cătălin Boboc pentru funcția de secretar de stat: Dacă era după mine, știți deja răspunsul. Vreau să mă consult cu primarii, să luăm o decizie împreună

„Cătălin Boboc m-a sunat și m-a felicitat pentru că am fost ales președinte. M-a întrebat dacă am ceva personal cu el. Eu nu am nimic personal cu el, este colegul meu, dar în planul meu de viitor el nu a intrat” – este ceea ce ne-a declarat noul președinte PNL Brăila, Alexandru Popa, când a fost întrebat dacă după alegerile interne a mai avut vreo discuție cu fostul președinte interimar, Cătălin Boboc.

În contextul în care înainte de Conferința Județeană a PNL Brăila atât el, cât și alți lideri liberali locali au declarat că în opinia lor ar fi potrivită retragerea sprijinului politic pentru Cătălin Boboc, în ceea ce privește funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, l-am întrebat pe Popa dacă acum, când organizația liberală are o conducere aleasă, se va lua în discuție subiectul amintit.

Popa a declarat: „Acestea sunt chestiuni pe care o să le discutăm între colegi înainte de a ajunge să le discutăm la modul oficial, într-o ședință a conducerii PNL Brăila. Vreau să am o discuție serioasă cu primarii, pentru că ei sunt un suport serios pentru partid la ora actuală și apoi o să vedem ce vom face în continuare.

Dacă era doar după mine, știți deja răspunsul. Dar nu vreau să fiu un președinte care ia decizii de unul singur; o să mă consult cu colegii și o să luăm decizia împreună. Pentru că postul de secretar de stat nu este al lui Cătălin Boboc pe persoană fizică, așa cum nici funcția de președinte PNL Brăila nu este al lui Alexandru Popa pe persoană fizică, ci este vorba despre un post și respectiv o funcție în care am ajuns prin munca și voința colegilor noștri. Eu am ajuns deputat și Cătălin Boboc a ajuns secretar de stat pe baza muncii întregii organizații, nu doar a muncii noastre”.

Chestionat dacă se va lua o decizie în privința menținerii sau retragerii sprijinului politic pentru Boboc până la Congresul PNL din septembrie, președintele liberal a spus: „ Trebuie să discut cu colegii mei primari și o să vedem”.