Popa, după ce Chiriac i-a îndemnat pe liberali să citească ziarul „Financiar”, ca să vadă creșterea economică a județului Brăila: „ Eu l-aș ruga pe domnul Chiriac să nu mai fumeze ce fumează astăzi, că nu-i face deloc bine”

„Eu l-aș ruga pe domnul Chiriac să nu mai fumeze ce fumează astăzi, că nu-i face deloc bine. Dacă mergem pe stradă ne dăm seama că Brăila se află într-o situație critică, așa cum n-a mai fost niciodată” – este comentariul președintelui PNL Brăila, ca răspuns la o declarație făcută într-o recentă ședință a Consiliului Județean de președintele CJ Iulian Chirac (PSD). În acea ședință, consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) afirmase că „Sărăcia e din ce în ce mai mare în Brăila”, iar replica lui Chiriac a fost: „Mai citiți ziarul «Financiar» și vedeți care este creșterea economică a județului Brăila!”.

Președintele PNL Brăila a mai spus într-o conferință de presă, pe această temă: „Vedem destul de clar că tinerii pleacă pe capete din Brăila. În clasa în care am terminat eu la liceu am fost 32. Din 32 am rămas în județul Brăila undeva la 5-6 persoane. Restul au luat calea Bucureștiului sau chiar mai rău, calea Occidentului”.

Liberalul consideră că liderul social-democrat își face campanie electorală și încearcă „să-și mai spele din imaginea pe care și-a creat-o” prin faptul că își jignește adversarii politici și chiar și colegii primar din PSD: „El în afara faptul că poate îmi reproșează că locuiesc în mediul rural, nu mai găsește ce să-mi reproșeze. Eu vreau să-i transmit domnului președinte că el a luat voturi de la toți oamenii din județul Brăila și n-ar fi bine să mai continue cu această campanie de doi lei, pentru că în primul rând își face rău dumnealui, jignind întreaga populație din mediul rural. Dacă vrea să-mi spună ceva concret, să-mi spună!

Să vedem ce a făcut dumnealui până a intrat în politică, dacă vrea să facem o comparație”.

Popa a mai făcut câteva comentarii legate de atacul la adresa sa lansat de vicepreședintele CJ Ionuț Dobre (PSD), care a făcut recent o postare pe o rețea de socializare în care a scris: „Înțeleg că politica e politică și ordinul e ordin, mai ales când te răsplătește Alexandru Popa cu o funcție de secretar de stat pentru serviciile prestate ca șef al Poliției Făurei”.

Deputatul liberal a comentat pe această temă: „Domnul Dobre să nu uite că știu mai multe decât trebuie. Și el știe că ne cunoaștem dinainte de a intra în politică, dar eu nu folosesc aceste lucruri la momentul ăsta, pentru că nu trebuie să duc discuția în acel punct în care să ajungem la jigniri personale. Am văzut că l-a atacat și pe colegul meu, pe Florin Dobrescu. Dacă are ceva de spus, să spună cu subiect și predicat. Să spună cu subiect și predicat ce-a făcut Florin Dobrescu pentru mine vreodată”.

Popa a mai afirmat că atât timp cât este el președintele PNL Brăila, „cine ia legătura cu PSD și face o înțelegere cu PSD pleacă acasă”.

L-am întrebat pe deputatul PNL dacă este adevărat ce spun sursele noastre, că în urmă cu niște ani, când încă nu era în politică, Ionuț Dobre era prezent la petrecerile pe care le dădea Popa la Cireșu și se ocupa de turnat în pahare și de făcut grătarul.

Popa a răspuns: „Spre deosebire de domnul Dobre, eu am caracter și nu vorbesc de viața privată. Dacă va continua, vă promit să vă voi spune la un moment dat. Eu nu am condita domnului Dobre și nici nu-l bag în seamă prea mult pe domnul Dobre, că-i știu apucăturile și trecutul”.

L-am mai întrebat pe liderul liberal dacă din ce a auzit, Dobre face mici buni. „Nu știu. Nu l-am văzut făcând, poate doar am gustat”, a spus Alexandru Popa.