Popa: Eu n-am intrat în politică cu gândul că politica este o curvă. Eu vreau să construiesc un nou mod de a face politică la PNL Brăila, bazat pe corectitudine și pe cuvânt

„Eu n-am intrat în politică cu gândul că politica este o curvă, că altfel nu mai intram. Eu am alte principii și ale idealuri în a face politică, nu văd politica în a fi curvă. Eu vreau să construiesc un nou mod de a face politică la PNL Brăila, bazat pe corectitudine și pe cuvânt. Dacă Boboc înțelege că oamenii care fac politică sunt curve, iar politica este curvă, eu nu vreau să intru în ce a reprezentat Cătălin Boboc pentru PNL; dacă el vorbește de curve și de partid și de oameni, eu nu mă regăsesc în ceea ce spune el” – este declarația făcută de noul președinte PNL Brăila, Alexandru Popa, când a fost întrebat cum comentează faptul că fostul președinte PNL Brăila, Cătălin Boboc, a spus, cu referire la adversarii săi din propriul partid, că „politica e o curvă, dar nu trebuie făcută de curve”.

În plus, Popa a comentat ironic, atunci când ziariștii au vorbit despre „tabăra Boboc” din PNL Brăila: „Care «tabără Boboc»? Dacă dvs considerați o singură persoană ca fiind «o tabără»… Nu există o «tabără Boboc», există doar PNL și Cătălin Boboc la momentul ăsta“.

Cât despre faptul că la ultima sa conferință de presă ținută în calitate de președinte PNL Brăila, Boboc a afirmat că liderul Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, este „mârlan”, Popa a spus: „Și eu pot să jignesc, dar nu vreau să spun nimic, fiindcă el, care în toată perioada asta a făcut-o pe filozoful și a încercat să se victimizeze, când a văzut că lupta este pierdută a început să mă atace, să-l atace pe domnul Canciu, pe Bucălău, să încerce să ne dezbine. A mai încercat și altă dată să ne dezbine și am fost și mai uniți. El nu înțelege un lucru: că înainte de a fi colegi de partid suntem prieteni”.

Cât privește faptul că în perioada în care Boboc era prefect, deputatul Popa mergea deseori la Prefectură și discuta cu Vasile Cortez (PNL), Popa a fost întrebat dacă la acea vreme nu considera că acesta din urmă este „PSD-ist” (așa cum consideră acum).

„Mi-am schimbat părerea, pentru că până nu lucrezi cu ei, nu îți dai seama ce dedesubturi au. Eu nu puteam din afară, din exteriorul partidului, să văd toate mișmașurile și toate jocurile. Cel mai bine am înțeles acest lucru când am intrat în partid. Când am intrat și am început să pun sufletul în partid  mi-am dat seama că nu este o echipă pe care eu mi-am dorit-o și o echipă în care eu mă voi regăsi pe viitor. Și de aici a plecat supărarea mea, de aici a plecat și candidatura mea la Camera Deputaților, de aici a plecat și candidatura mea la președinția PNL Brăila”, a spus Alexandru Popa.