Popa: Iesirea din USL si ramanerea in administratia locala nu au legatura una cu alta

P1070965

 

Liberalul Petrica Popa nu considera ca ar fi ceva in neregula, in optiunea filialei PNL Braila de a colabora in continuare cu PSD la nivel local, desi la nivel central, cele doua partide nu mai sunt de aceeasi parte a baricadei. Mai mult, Popa nu este de parere ca ar fi vreo contradictie politica nici daca liberalii locali ar decide sa iasa din majoritatile formate acum cu PSD in consiliile locale, dar sa-si pastreze pozitiile de vicepresedinte al Consiliului Judetean si viceprimar al municipiului Braila.

Petrica Popa a explicat  intr-o conferinta de presa ca, in opinia sa, cele doua aspecte nu se contrazic unul pe celalalt: “Se incurca nivelurile de negociere pe de o parte, si pe de alta, se incurca datele a doua probleme total diferite. Daca ai iesit de la guvernare la nivel national, asta nu inseamna ca trebuie sa se iasa si de la guvernarea locala, pe anumite chestiuni punctuale. Intotdeauna au fost alegerile locale si in urma acestora, s-au constituit majoritatile in consiliile locale si judetene si s-au ocupat si anumite pozitii in administratia locala, ceea ce este putin diferit. Una este Consiliul Local Municipal si alta este administratia efectiva, Primaria municipiului Braila si Consiliul Judetean. Acolo poate sa fie un om de-al nostru care  chipurile ar trebui sa fie in opozitie, sau nu. Aceasta depinde numai de primar si numai de presedintele Consiliului Judetean, daca acestia pot sa  lucreze cu persoana respectiva, sau nu.

Va reamintesc faptul ca in 1996, domnul Adrian Ritzinger (PNL) a facut parte din conducerea judetului, ca vicepresedinte, cu sprijinul PSM. A fost mult criticat ca nu e moral, ca e incorect, ca nu trebuia sa intre alaturi de PSM; totusi, in toamna, Conventia Democratica a castigat alegerile si Ritzinger era omul care se ducea la ministere si reusea sa faca mici actiuni de lobby pentru judetul si municipiul Braila. Ce s-ar fi intamplat atunci, daca exista acest blocaj total intre administratia nationala si administratia locala? Cine pierdea?”.