Popa: Instituția Prefectului va funcționa în continuare la maximă capacitate și problemele ce țin de competența acesteia vor fi gestionate într-un mod responsabil

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că în contextul în care ieri a fost demis fostul prefect Nicușor Ciocan (USR),  PNL – prin cei doi subprefecți liberali, dintre care unul a primit atribuții de prefect – „va gestiona de o manieră responsabilă situația la nivelul județului în ceea ce privește activitățile desfășurate de Instituția Prefectului”, cu atât mai mult, cu cât „rolul acestei instituții este esențial în ceea ce privește gestionarea pandemiei”.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare Popa face aluzie la un comunicat transmis ieri de Ciocan, în care fostul prefect acuza „comportamentul iresponsabil al premierului”, „riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîțu la conducerea guvernului” și anunța că USR PLUS „susține pe deplin moțiunea de cenzură depusă împotriva lui Cîțu”: „Ne aflăm într-o perioadă complicată din punct de vedere politic și de asemenea, al evoluției situației legate de pandemie, motiv pentru care este extrem de important să dăm dovadă de responsabilitate toți cei implicați în politică și administrație, indiferent că suntem la guvernare, că am fost până de curând la guvernare sau suntem în opoziție.

Mesajele politice ale celor care se folosesc de această criză politică pentru a câștiga capital electoral fac să crească teama populației cu privire la situația din țară și neîncrederea în clasa politică, în general, nu doar în cei aflați la guvernare.

Când vorbesc despre iresponsabilitatea unora aflați la guvernare, unii uită că au fost și ei la guvernare până zilele trecute și nu-și dau seama că aruncă astfel cu noroi și în propriul partid, nu doar în PNL.

Când vorbesc despre «iresponsabilitatea» premierului Cîțu și a PNL, unii dintre cei care au fost prefecți USR PLUS uită că până ieri, când au fost schimbați din funcții, nu observaseră vreun semn de iresponsabilitate la acesta sau la PNL și nu aveau nicio problemă să fie reprezentanții Guvernului în teritoriu.

În ceea ce mă privește, îi asigur pe brăileni că PNL va gestiona de o manieră responsabilă situația la nivelul județului în ceea ce privește activitățile desfășurate de Instituția Prefectului, cu atât mai mult, cu cât rolul acestei instituții este esențial în ceea ce privește gestionarea pandemiei.

Deocamdată, potrivit deciziei luate la nivel guvernamental, subprefectul Nicolae Nițescu, care are o mare experiență administrativă, a preluat atribuțiile de prefect, iar acesta va fi ajutat de subprefectul Adin Boboc. În cazul în care se va lua decizia numirii unui nou prefect, care să lucreze cu cei doi subprefecți, Organizația PNL Brăila este pregătită să nominalizeze o persoană care să ocupe această funcție.

Îi asigur pe brăileni că Instituția Prefectului va funcționa în continuare la maximă capacitate și că problemele ce țin de competența acesteia vor fi gestionate într-un mod responsabil. Conducerea PNL Brăila înțelege cât de importantă este activitatea acestei instituții, mai ales într-o perioadă ca aceasta și tratează cu toată seriozitatea acest subiect”.