Popa, întrebat care sunt liderii PSD ai căror soții au fost angajate la Transgaz: „Atât timp cât PSD-iștii nu îmi atacă familia, nici eu nu voi vorbi despre familiile lor”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, nu vrea să dea detalii cu privire la numele liderilor PSD Brăila ai căror soții au fost angajate la Transgaz, la care liberalul a făcut referire într-o declarație zilele trecute.

Mai exact, Popa a comentat că i se pare deplasat ca președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), să sugereze că soția consilierului județean Alexandru Bucălău (PNL) a fost angajată pe criterii politice la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, în condițiile în care soția lui Chiriac a fost angajată la Transgaz: „Am văzut că s-a ajuns la niște lucruri mizerabile – să-l întrebe pe Alexandru Bucălău, colegul meu, cum s-a angajat soția lui la Direcția Agricolă. S-a angajat fix cum s-a angajat și nevasta domnului Chiriac la Transgaz. Și mai sunt vreo 4-5 lideri PSD care au soțiile acolo”.

L-am întrebat astăzi pe Popa la ce lideri PSD s-a referit în declarația anterioară, însă acesta a spus că atât timp cât acei social-democrați nu lansează atacuri politice care vizează familia/soția sa, nu va vorbi nici el despre familiile/soțiile lor: „Eu de problemele de familie și de ceea ce ține de familia unui adversar politic voi vorbi doar în cazul oamenilor care se coboară la acel nivel. Permiteți-mi să nu vorbesc de ceilalți, pentru că e sub demnitatea mea. Eu i-am răspuns acestui individ care se ocupă  cu păcănele (aluzie la faptul că Iulian Chiriac a deținut obligațiuni în valoare de 1 miliarde de lei vechi la o casă de pariuri și a făcut profit de pe urma acestui gen de activități) pentru simplul fapt că el a vrut să intre în acest conflict cu mine, să vorbească despre o mătușă  de-a mea angajată la Direcția Agricolă. Restul, când o să aibă curaj să intre într-o luptă cu mine, îi aștept. Dar deocamdată eu vizavi de treburile care țin de familie și de lucruri intime prefer să nu vorbesc.

Bun, cine este consilier județean, cine este consilier municipal, trebuie să vedem unde lucrează, pentru că sunt aleșii noștri (…) și în 2024 să nu mai votăm niște parveniți care trăiesc pe cârca brăilenilor. Uitați-vă la domnul Chiriac: el trăiește din banii noștri, fratele lui trăiește din banii noștri și o să vorbim și de terenul pe care i l-a dat socrului dumnealui.”.

În acest context, Alexandru Popa l-a somat încă o dată pe președintele Chiriac să spună public dacă  fratele lui a fost angajat la CUP Dunărea și are un salariu lunar de peste 10.000 lei: