POPA: NU E LOGICA MAI ILOGICA DECAT ACEEA CA BOIERII LIBERALI CARE LOCUIESC LA CURTE TREBUIE SA PLATEASCA IMPOZITE, DAR SA NU CEARA DREPTATE

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) este amuzat de recente declaratii ale primarului Marian Dragomir (PSD), legate de asa-zisele “palate ale boierilor liberali” din Braila. Mai exact, este vorba despre faptul ca in opinia lui Dragomir, o posibila eliminare a taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor si asumare de catre Municipalitate a achitarii sumelor respective i-ar avantaja pe “boierii liberali” din municipiu, care au palate – spre deosebire de liderii PSD, care “stau la bloc”. Mai exact, posesorii de palate (ca si ceilalti cetateni) vor fi scutiti de plata taxei respective, care ar fi achitata  din banul public – adica tot din banii cetatenilor. Edilului sef i se pare insa incorect ca cetatenii de la bloc, care aveau de platit o taxa mai mica, sa achite, indirect, taxele mult mai mari pe care le-ar avea de platit liberalii pentru “palatele” lor.

Popa a comentat pe o retea de socializare ca pentru a fi “alaturi de mase”, Dragomir a “renuntat” la vila lui de la Chiscani si s-a mutat la bloc, in Braila: “<<GLUMA BOIERILOR LIBERALI>> – traducere din operele (inca nescrise) ale domnului Dragomir Marian. Boierii liberali, care sunt si membrii PSD Braila, locuiesc la curte. Sunt multi, dar cel mai cunoscut este domnul Aurel Gabriel Simionescu. Unii au case cu multe camere. Unii au si piscine. Majoritatea au… case. Ei sunt <<dujmanii popolului>>. Pentru ca daca vrei sa fii alaturi de mase, trebuie sa renunti la vila de la Chiscani, sa primesti apartament (ca tanar nelinistit) si sa te faci ca ploua, chiar daca este seceta de trei luni.

Pentru un <<PRIMAR AL TUTULOR>> brailenilor nu incape logica mai ilogica decat aceea ca cei care locuiesc la curte (adecatelea boierii liberali) trebuie sa plateasca impozite, dar sa nu ceara dreptate”.