Popa (PNL): Domnul Botea este ultimul care ar trebui să ne dea lecții de moralitate. Noi înțelegem că odată ce a pierdut funcția de inspector școlar general, dumnealui și-a pierdut și mare parte din „uneltele politice” și că asta îl deranjează

Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, consideră că președintele PMP local, profesorul Viorel Botea, este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizarea învățământului local sau despre așa-zise măsuri incorecte luate în domeniul amintit, având în vedere ce a făcut acesta din urmă pe vremea când era inspector școlar general.

Popa a făcut acest comentariu după ce Botea l-a acuzat ieri pe inspectorul școlar general Cătălin Canciu (PNL) că duce „o politică de răzbunare personală” din funcția amintită și face schimbări de directori pe criterii politice.

Liderul PNL ne-a declarat că înainte să-i acuze pe alții, Viorel Botea ar trebui să-și amintească în ce fel a acționat el când era inspector școlar general și cum și-a construit organizația de partid cu angajați din învățământ: „Eu nu sunt un specialist în domeniul învățământului și de aceea nu fac comentarii în ce privește activitatea și decizile Inspectoratului Școlar Județean, nu vreau să mă amestec în acest domeniu, dar când văd ce declarații face domnul Botea, nu pot să nu fac niște comentarii politice.

Domnul Botea uită că la alegerile locale și la cele parlamentare de anul trecut întregul aparat politic al PMP a fost construit pe cadre didactice. Noi înțelegem că dumnealui, odată ce a pierdut funcția de inspector școlar general, și-a pierdut și mare parte din «uneltele politice» și că asta îl deranjează. Dacă ne uităm bine, cam trei sferturi dintre candidații PMP au fost angajați din sistemul de învățământ.

Nemulțumirea dumnealui cu privire la schimbarea unor directori de școli vine, printre altele, din faptul că la Făurei domnul Botea a avut o înțelegere cu primarul PSD, cum a avut tot timpul înțelegeri cu PSD, pentru a susține pe doamna Petrovici în funcția de director, iar  la schimb, PMP a primit postul de viceprimar. Alianța între PMP și PSD la Brăila a fost una  îndelungată și cunoscută de toată lumea, o alianță toxică.

Domnul Botea este ultimul care ar trebui să ne dea lecții de moralitate. Domnul Botea să-și vadă de activitatea sa, îi urăm succes la catedră, dar  să se abțină de la a da lecții de corectitudine și moralitate altora.

De fapt, declarațiile făcute ieri nici nu sunt ale domnului Botea, pentru că dânsul este doar «difuzorul» PSD. Noi am înțeles și lucrul acesta, se vede din aliațele pe care le-au avut în ultimii 8 ani în CJ Brăila, domnul Botea votând tot timpul umăr la umăr cu PSD”.