POPA (PNL): SPER CA PRIMARUL DRAGOMIR VA DA CURS PROPUNERII NOASTRE PRIVIND INTRODUCEREA SISTEMUL SMART PARKING

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) a reluat propunerea facuta in urma cu mai mult timp de liberalii braileni, care viza rezolvarea partiala a crizei locurilor de parcare din municipiu, prin sistemul smart-parking. Popa spune ca aceasta solutie ar presupune un efort minim din partea Primariei, fiindca nu ar trebui decat sa se acorde teren unor firme care se ocupa de asa ceva, sau daca se doreste, Municipalitatea poate investi ea insasi in achizitionarea acestui tip de instalatii.

Liberalul a precizat ca sistemul smart parking  functioneaza in alte orase din Romania si s-a dovedit a fi o varianta foarte avantajoasa: “Locurile de parcare sunt, ca peste tot in Romania, foarte rare si eu vin cu o varianta pe care am mai discutat-o, dar care nu a fost luata in seama: smart parking-urile. Functioneaza destul de bine in destule zone din Bucuresti si cred ca si din alte orase ale tarii. Amenajarea acestui tip de parcari supraetajate este foarte facila. Dupa parerea mea, Primaria nu ar trebui sa faca decat un minim efort de acceptare si de punere la dispozitie a terenului pentru amplasarea acestor smart parking-uri, restul revenind celor care vor sa investeasca in aceasta zona si relatia fiind directa intre operatorul acestor tipuri de parcari si cetatenii din zona care vor sa inchirieze locuri.

Evident ca sunt niste costuri cu aceste instalatii, dar se asigura, totodata, masinile respective si in afara de siguranta fizica a masinilor, exista si siguranta efectiva de a nu fi gasite botite prin nu stiu ce asa-zisa parcare efectuata asa cum se face la noi in Braila, de pe o zi pe alta.

Totodata, exista si varianta de a investi Consiliul Local, Primaria, in aceste tipuri de parcari, dar asta este numai la vointa primarului. Cum vointa primarului este legata de interesul PSD-ului, nu stiu daca vor achiesa la acest tip de parcari. Eu sper ca da si sper ca domnul primar, care are <<foarte multa>> deschidere fata de problemele expuse de opozitie, de PNL, va da curs acestei probleme”.

Popa a mai precizat ca in Bucuresti, chiria pentru un astfel de loc de parcare, este de 115 lei pe luna.