POPA: PROPUNEM CA ALEEA PRINCIPALA DIN PARCUL MONUMENT SA SE NUMEASCA “ALEEA MARILOR PERSONALITATI BRAILENE”

Consilierii municipali liberali i-au propus primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD), ca aleea principala din Parcul Monument sa fie denumita “Aleea personalitatilor brailene” si sa se amplaseze in aceasta zona busturi ale unor oameni care prin activitatea lor au onorat orasul si judetul nostru. Consilierul Petrica Popa (PNL) spune ca exista un proiect oarecum asemanator, aprobat in 2007, dar care n-a fost niciodata pus in practica si spera ca de aceasta data, cu acordul social-democratilor, sa se aprobe initiativa liberalilor si astfel, sa se creeze in Parcul Monument un gen de “muzeu in aer liber”, cu statui ale unor personalitati: “I-am inmanat domnului primar o expunere pentru un viitor proiect de hotarare care consideram noi ca ii intereseaza pe toti brailenii. In expunerea noastra solicitam introducerea pe ordinea de zi la proxima sedinta CLM a unui proiect de hotarare privind atribuirea denumirii <<ALEEA MARILOR PERSONALITATI BRAILENE>> aleii principale din Parcul Monument. Domnul primar s-a manifestat pozitiv, speram ca ne va da sprijinul, prin sprijinul deschis al consilierilor PSD.

Doresc sa spun ca a existat un astfel de proiect, ce are alta denumire si alta forma, care  a fost aprobat in iunie 2007, dar care nu a fost pus in opera. Era perioada cand PSD nu avea primar in municipiu, era domnul primar Cibu si impreuna cu 2 consilieri de la PNL au introdus acest proiect pe ordinea de zi, care a fost aprobat, dar care – iata, sunt mai bine de 10 ani de atunci – nu a fost pus in aplicare. Nici macar nu s-a mai discutat de el.

Bineinteles ca domnul Sorin Bosneag (consilier municipal PSD – n.r.), care ne uimeste prin modul dictatorial cu care procedeaza in comisia 2, si-a adus aminte brusc, instantaneu si deodata, de acest proiect. Eu sper ca domnul Bosneag sa sustina proiectul nostru si am convinegrea  ca domnul primar Dragomir il va pune in opera, acest proiect fiind necesar pentru imaginea Brailei si pentru aducerea aminte a aceea ce a fost Braila candva.

Am discutat cu domnul primar si dorim sa punem in practica acest proiect in conditii amiabile. Adica nu vrem sa ne adjudecam noi meritele ca am facut nu stiu ce. Pe noi ne intereseaza ca cetatenii Brailei sa aiba un spatiu in care sa isi aduca aminte si sa urmeze caile pe care le-au deschis inaintasii nostri, mari personalitati brailene.

Este vorba de 2 posibilitati, din punctul nostru de vedere: grupuri statuare, busturi cu personalitati, pe de o parte, iar pe de alta parte, se pot amplasa dale cu numele altor personalitati (poate unele in viata) – si noi am depus o lista cu mari personalitati, care poate fi completata”.