Popa: Salariile sunt exagerat de mari la HC Dunărea. Mi-e și rușine să spun că sunt salarii de 20.000-30.000 lei/lună. HC Dunărea a devenit o vacă de muls pentru administrația PSD

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, este nemulțumit de modul în care conducerea CJ Brăila a gândit împărțirea banii publici alocați sportului în acest an. Popa a vorbit despre acest subiect în contextul în care consilierii liberali s-au abținut la vot, când s-a discutat în cadrul ședinței CJ Brăila proiectul de buget pe anul în curs.

Liderul liberal a explicat că unul dintre motivele pentru care liberalii nu au fost de acord cu această formă a bugetului ține de faptul că „la sport este un jaf generalizat”: „11.540.000 lei a fost tot bugetul care s-a acordat pe segmentul sport, dintre care 7.000.000 lei, în 2022, în criza financiară pe care o întâmpinăm cu toții astăzi, să meargă doar pe salariile care sunt exagerat de mari la HC Dunărea, salarii care mi-e și rușine să spun cât sunt: sunt 20.000-30.000 lei/lună. Jucătoare aduse din alte țări, din alte județe, care n-au nicio treabă cu sportul brăilean. Când se va închide risipa de bani publici se va termina și cu sportul la HC Dunărea. Sunt de acord că sportul e foarte important, 11 milioane lei poate sunt necesare, dar sunt necesare pentru investiția în centrele de copii și juniori, în infrastructură. Uitați-vă cum arată Stadonul Municipal, uitați-vă că nu avem infrastructură, copiii nu au unde să facă sport. Sunt probleme care ard, nu doar să plătim la HC Dunărea, că a devenit o sinecură de partid și o vacă de muls pentru administrația PSD. Care este finalitatea?

Mi-au venit pe surse informații pe care le voi verifica, precum că în mandatul fostului președinte al HC Dunărea (George Marius Caranica, PSD – n.r.) au fost achiziționate laptopuri de 15.000 lei. Nu știu ce au vrut să facă, să atace pe la NASA vreun site, nu știu ce au vrut să facă folosind acele laptopuri. E un jaf generalizat care nu poate fi explicat”.

Întrebat dacă știe ce bugete au alte echipe de handbal din țară, președintele PNL Brăila a spus: „Nu putem noi să ne comparăm cu echipe din București, din Cluj. Noi suntem un județ mai mic și mai sărac și cred că trebuie să avem grijă mai mare de bani decât au cei care sunt mai bugați decât noi. Știți că și într-o familie trebuie să împarți banii după bugetul pe care-l ai. Așa cred că trebuie făcut și în județul Brăila, să nu ne mai batem joc de bani”.

(sursă foto – Facebook HC Dunărea Brăila)