Popa: Săptămâna viitoare voi merge la ministrul Oros cu câțiva fermieri din Vădeni. Recoltele lor au fost calamitate în urma ploilor din ultimele zile și oamenii riscă să fie executați silit

Deputatul Alexandru Popa (PNL) a fost contactat astăzi de mai mulți fermieri din comuna Viziru care i s-au plâns că în urma ploilor abundente din ultima perioadă, culturile agricole de pe câteva mii de hectare de teren din zona amintită au fost calamitate. Aceștia spun că au de plătit sume importante pentru inputuri și că în condițiile în care recoltele au fost compromise, dacă nu primesc ajutor, riscă să ajungă să fie executați silit.

Popa le-a promis fermierilor că va merge împreună cu ei la ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, pentru ca aceștia să-i prezinte situația: „Am fost contactat de fermierii din zona Vădeni care mi-au vorbit despre situația disperată în care se află. Am decis că vom merge împreună săptămâna viitoare la domnul ministru Oros, pentru a-l informa despre ce este vorba și  pentru a găsi o soluție, în sensul de a declara zona calamitată, pentru a evita executările silite și alte probleme majore cu care s-ar putea confrunta fermierii ale căror culturi au fost distruse. Din ce mi-au spus aceștia, este vorba despre circa 4-5 mii de hectare afectate, culturi de porumb, grâu, floarea soarelui”.