Popa și Bucălău: „Vasile Cortez nu ar trebui să mai rămână consilier județean PNL”; Lungu: „Cortez trebuie să plece din PNL”

„Vasile Cortez nu ar trebui să mai rămână consilier județean. Toți cei care au avut acțiuni împotriva PNL din interior vor fi supuși unei comisii interne. În Biroul Politic Județean se va discuta în următoarele săptămâni persoană cu persoană. Nu mai există trădări și PSD-iști în PNL”, este declarația făcută astăzi de deputatul Alexandru Popa, în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, Popa a afirmat că Vasile Cortez este unul dintre PSD-iștii din PNL și că acesta „a fost vioara întâi în trădarea vechilor membri PNL”.

Întrebat, la rândul său, dacă este de părere că Vasile Cortez ar trebui să mai rămână consilier județean, Alexandru Bucălău (care este, la rândul său, consilier județean PNL) a declarat: „Atât timp cât nu a făcut politica PNL, Vasile Cortez nu ar trebui să mai rămână consilier județean”.

Consilierul județean Dănuț Lungu a comentat și el: „Pentru implicarea domnului Cortez în activitățile altor partide politice trebuie să plece din PNL”.

Întrebat de ce își exprimă opinia despre Vasile Cortez abia acum – după ce  Popa a devenit deputat și a început să facă niște declarații tranșante – și n-a făcut-o în anii din urmă, când Cortez făcea cam aceleași lucruri, Lungu a răspuns: „Eu am avut destul de multe discuții în interior, aici. Eu cu domnul Cortez în ultima perioadă nici nu prea mai discutam, pentru că dânsul nu avea nicio funcție, dar se ocupa de multe lucruri; multe care nu aduceau rezultate. Eu i-am atras atenția inclusiv președintelui de la Organizația Municipală PNL (din anii trecuți), Adrian Tabarac, i-am atras atenția și președintelui Organizației Județene PNL (din anii trecuți), Dănăilă, iar acesta îmi spunea «Lasă că vedem!»”.