POPA: SPER CA ÎN PERIOADA URMĂTOARE ÎN MUNICIPIU SĂ SE FOLOSEASCĂ SUBSTANȚE CARE SĂ AIBĂ NU UN EFECT DE ÎNTĂRIRE A REZISTENȚEI ȚÂNȚARILOR, CI UN EFECT DE OMORÂRE A LOR

Consilierul municipal Petrică Popa (PNL) i-a cerut ieri primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD) să verifice ce substanțe contra țânțarilor sunt folosite în acțiunile de dezinsecție care se desfășoară pe raza municipiului, pentru că acestea par că mai degrabă le măresc rezistența țântarilor, decât să-i omoare.

Popa a declarat în cadrul ședinței CLM Brăila: „O mică problemă pe care aș dori să i-o aduc în atenție domnului primar: chiar dacă nu sunt membru PSD, mă simt obligat să-l laud pentru că a dat dispoziție acum vreo 2 sau 3 săptămâni să se acționeze împotriva invaziei de țânțari. Cu toate acestea, țânțarii au devenit din ce în ce mai mulți, mai ales în zonele cu vegetație din municipiul Brăila și sper ca pe viitor, operatorul care a câștigat licitația sau care se ocupă de această problemă să folosească substanțe care să aibă nu un efect de întărire a rezistenței a țânțarilor, ci un efect de omorâre a lor. Pentru că după ce s-a dat cu substanțele respective efectul se vede și se simte că a fost cam invers. Pe mine nu mă interesează decât să avem cât mai puțini țânțari în Brăila”.