Portofelul familistului Paladi, atacat de nefamiliști. Cine ia și cine dă?

Deputatul George Adrian Paladi se simte victima unei campanii de denigrare, fiindcă sunt niște domnișoare și domnișori care îl atacă în fel și fel, doar fiindcă „vor să-l facă la portofel”. Campania este atât de imorală, încât i-a atras atenția unui stâlp al moralității, care și-a făcut un crez din a apăra victimele nevinovate cu vieți imaculate. Stâlpul de care vorbim, care este caracterizat – cum altfel – de verticalitate, luptă doar pentru integritate și tot ce-l interesează este să se facă dreptate. De-aia și lucrează pro bono.

Speța este simplă: el este puțin căsătorit și este și îndrăgostit, ea este puțin căsătorită și spune că e îndrăgostită, ei sunt nedespărțiți, sunt nepotoliți și nu se feresc să arate public cât sunt de fericiți.

Cei care-l „atacă” pe bietul parlamentar Paladi spun că ar fi de bun simț ca el să fie mai rezervat în modul în care își afișează fericirea, dat fiind că este persoană publică și că, de asemenea, ar fi de bun simț să fie mai reținut în a vorbi public despre faptul că vrea să dea un exemplu de….. și să întărească familia tradițională prin…. Exemplul pe care îl dă el comunității nu este unul dintre cele mai fericite, iar familia pe care o întărește el încă nu s-a format, e în construcție, dar este evident că nu precupețește niciun efort în a o ridica de la zero. De cum termină de demolat vechea familie, suntem siguri că lucrările se vor derula mult mai rapid la noua fundație.

Cert e că familistul nostru, deși se simte victima „răutăților” nefamiliștilor care îl critică pentru modul în care se manifestă în public, e hotărât să nu permită nimănui să-i umbrească fericirea.

Cum Paladi nu se mai simte stâlpul familiei, a apelat la un alt stâlp care să-l ajute să susțină toată șandramaua până în 2024, când el speră ca alegătorii să nu vadă cât de șubredă e toată construcția lui (nu doar cea politică) și să-l voteze din nou, pentru un nou mandat de parlamentar. Fiindcă merită omul, avem ce învăța de la el. Și apărătorii integrității i-au sărit în ajutor tocmai pentru că îi văd și-i apreciază valoarea, pentru că ei consideră că Paladi este omul potrivit ca să îi reprezinte ca parlamentar.

Cum îi apără ei cauza imaculatului Paladi?

Argumentul nr. 1: susținând că cei care nu au fost căsătoriți și n-au copii n-au voie să vorbească despre Paladi, fiindcă nu știu ce-i aia familie. Dacă ne întrebi pe noi, nici Paladi nu știe ce-i aia familie, fiindcă dacă ar ști, nu s-ar comporta așa. Dar e doar o părere de nefamiliști…

Bun, pe acest principiu, despre cei care au amante nu au voie să vorbească/ scrie decât persoanele care au avut sau au amante/ amanți.

Pe același principiu, despre oameni lipsiți de moralitate nu au voie să vorbească/ scrie decât cei lipsiți de moralitate.

Fiecare cu principiile lui…

Al doilea argument este următorul: dacă ar fi făcut afaceri ilegale cu bani publici, dacă ar fi fost șantajabil pentru o relație extraconjugală, dacă și-ar trata urât soția, copiii, atunci ar fi fost de criticat, dar nu e cazul lui Paladi. Așadar, zic apărătorii dreptății, atât timp cât un parlamentar nu e șantajabil pentru relația extraconjugală, nu există motive să vorbești/ scrii despre ea. Și faptul că te afișezi public la fel de fel de acțiuni politice, parlamentare și extraparlamentare, oficiale și neoficiale, cu extraconjugala, nu înseamnă să-ți tratezi urât soția, nu se pune.

Interesantă perspectivă, nu ne-am gândit la ea până acum. Dar nu e de mirare că nu ne-am gândit, fiindcă nefiind căsătoriți, nu am avut relații extraconjugale și deci, nu avem de unde ști care-i treaba cu familiile și extraconjugalele, nu avem dreptul să ne dăm cu părerea… Să-i lăsăm să vorbească pe cei care au avut.

Dar dacă va fi șantajat, de unde știm? Ne anunță Paladi?

Argumententele apărării imaculatului PSD au aceeași calitate ca a celui apărat; dar noi nu avem dreptul să ne pronunțăm, că nu avem studii în Apărare. Și nici în Drept strâmbat.

Și încă ceva: orice om cât de cât informat cu privire la ce se întâmplă în zona politicii locale știe că sunt alții care deja „l-au făcut la portofel” pe Paladi – el a cheltuit ceva parale pentru diverse operații de îmbunătățire a imaginii ei, iar acum cheltuiește alte parale pentru îmbunătățirea imaginii sale (n-a fost foarte inspirat când și-a ales consilierele nici pentru una, nici pentru alta, dar nu e treaba noastră ce face PSD-istul cu banii lui). Noi zicem însă că înainte de a-i acuza pe alții că încearcă să-l facă la portofel pe Paladi, ar fi de dorit să te uiți ce ții tu în mână…

(foto – Deputatul Paladi, oscilând între alba și neagra. Urne roșcate încă nu s-au inventat.)

 

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.