Potrivit AJPIS, în prezent în cele patru cămine publice pentru persoane vârstnice din Brăila sunt libere 137 de locuri

În prezent la nivelul județului Brăila sunt oferite servicii persoanelor vârstnice în 13 centre rezidențiale.

Dintre acestea, 4 sunt cămine publice pentru persoane vârstnice, cu o capacitate de 464 de paturi, din care, potrivit unui raport prezentat de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila, 137 locuri disponibile. Mai concret:

*Căminul pentru persoane vârstnice Lacu Sărat are o capacitate de 142 de locuri, dintre care  în iulie 2021 erau libere 45 de locuri;

*Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinții Petru și Pavel” din str. Caraiman are o capacitate de 161 de locuri, dintre care 44 locuri libere;

*Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinții Petru și Pavel” din str. Zambilelor are o capacitate de 40 de locuri, dintre care 16 locuri libere;

*Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul complexului „Sf. Maria” are o capacitate de 121 de locuri, dintre care 32 de locuri libere.

De asemenea, mai există și 9 cămine private pentru persoane vârstnice, susținute financiar de organizații neguvernamentale, care au o capacitate de 436 de locuri, din care 30 de locuri sunt disponibile (vezi foto).

În document se mai arată că dintre cele 13 centre rezidențiale amintite, 5 respectă integral standardele minime de calitate (Căminul pentru persoane vârstnice Lacu Sărat (aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Brăila), Centrul de îngrijire și asistență persoane vârstnice AVIV Brăila (Asociația Vlavian), Centrul de îngrijire și asistență persoane vârstnice Făurei (Asociația Vlavian), Centrul de îngrijire persoane vârstnice Viziru (Fundația Casa Pâinii) și Centrul de îngrijire persoane vârstnice „Sf. Maria”.

Căminul pentru persoane vârstnice „Speranța” nu a fost evoluat, dat fiind că în prezent este în reabilitare, în vederea îndeplinirii standardelor minime de calitate.

Nici Căminul pentru persoane vârstnice „Veneția” nu a fost evaluat în teren.

La alte 4 centre rezidențiale cu licența provizorie au fost dispuse măsuri de respectare a standardelor minime de calitate: Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul complexului „Sf. Maria”, Căminul pentru persoane vârstnice „Vârsta”, Căminul pentru persoane vârstnice „Aur”, Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sf. Dumitru”.