Povestea melodiei „Podul lui Tudose de la Brăila”, comandată de președintele Chiriac și postată de Nelu Vlad (Azur) în ziua în care a început la Brăila Festivalul Peștelui. Nelu Vlad și Azur au avut contract cu Primăria pentru Festivalul Peștelui

Nu știu dacă PSD-iștii care conduc Brăila au ureche muzicală, dar unele dintre alegerile pe care le fac zău dacă nu ne fac să ne întrebăm dacă aceștia nu sunt într-o ureche.

În luna august, de Zilele Brăilei, primarul Marian Dragomir (PSD) a plătit cu mii de euro niște artiști care prin melodiile lor au promovat consumul de droguri și au înjurat Poliția.

În luna septembrie, Primăria Brăila a avut contract cu alți artiști care, ce să vezi coincidență, exact în ziua în care a început Festivalul Peștelui (finanțat din fonduri europene), au postat pe youtube o odă de calitate îndoielnică la adresa europarlamentarului Mihai Tudose (PSD).

În caz că încă n-ați ascultat „capodopera”, vă informăm că în data de 22 august Nelu Vlad (Azur) a pus pe youtube o melodie intitulată „Podul lui TUDOSE de la Brăila”, cu o descriere care zice așa: „Podul de la Brăila s-a realizat prin curajul, dorința și riscul Primului ministru TUDOSE. A adus o mare onoare Brăilei. Va rămâne în istorie”.

După cum se știe deja, nu sunt dintre cei care neagă contribuția lui Mihai Tudose la construcția podului de la Brăila, ba dimpotrivă. Dar nu poți să nu-ți dai seama că e prea mare „coincidența”: o melodie cu podul de la Brăila, în care este ridicat în slăvi într-un mod penibil Mihai Tudose, pusă pe youtube de Nelu Vlad exact în ziua în care la Brăila începea Festivalului Peștelui, la care, printre cei care au cântat și care au fost plătiți de Primărie pentru prestația lor, s-au aflat și Nelu Vlad și formația Azur.

Din ce am aflat pe surse, nu e o coincidență: melodia aceea care îi face deservicii de imagine lui Mihai Tudose, a fost o comandă dată de președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac.

Povestea melodiei „Podul lui TUDOSE de la Brăila” începe pe pontonul omului de afaceri Nicu Ardeleanu, intrat de câteva luni în PSD, care a devenit peste noapte cel mai bun prieten al lui Chiriac. Pe acel ponton, într-o zi frumoasă de septembrie, beau și se veseleau președintele Chiriac, primarul Marian Dragomir și alți lideri PSD locali. Acestora le cântau Nelu Vlad și Azur, cei care aveau contract cu Primăria pentru Festivalul Peștelui, deci aveau de încasat din banii publici.

Una dintre cererile primite de cei de la Azur din partea petrecăreților a fost melodia „Căpitane de județ” (cel mai cunoscut cântec lăutăresc), dedicație specială pentru Iulian Chiriac.

Am făcut o selecție din versurile melodiei dedicate lui Chiriac: „Spune-mi moș cu barbă sură/ Spune-mi caii când se fură/ Of of of of, când e negura și ceață/ Atuncea caii se-nhață/ Of of of of, noaptea pe fulgerătură/ Atuncea caii se fură, atuncea caii se fură. (…) Hai, hai, când cântă cocoșu’ o dată/ Eram cu mândră la poartă/ Când cântă de două ori/ Eram în târg la Roșiori, măi/ Of of of of, stăm în târg la Roșiori/ Numărăm la gălbiori”.

Pontonul era plimbat pe Dunăre și la un moment dat, când au trecut pe sub pod, Chiriac le-a spus celor de la Azur ceva de genul „Noi am fost atenți cu voi și o să fim și în continuare, fiindcă noi vom fi mereu la putere la Brăila”, după care le-a cerut să compună o melodie cu podul lui Tudose, fiindcă Mihai Tudose este cel care a făcut acest pod extraordinar și nimeni n-o să mai facă ce-a făcut el pentru Brăila. Chiriac a mai afirmat că pentru el Tudose „este ca un tată”.

Uite-așa a apărut „capodopera” despre care vorbim.

Precizăm că Mihai Tudose nu a fost prezent la acea petrecere; dacă era, cu siguranță l-ar fi potolit pe Chiriac.

Ca un element de detaliu, din ce am aflat, la petreceri, mărețul Iulian Chiriac, ca un tip stilat ce este, are pretenția sa stea mereu un ospătar lângă el și să se ocupe de tot ce-i trebuie.

Interesant este faptul că formația Azur este pe gustul stilatul investitor în păcănele Iulian Chiriac, în condițiile în care același Chiriac îl tot ia peste picior pe deputatul liberal Alexandru Popa că le dă bani lăutarilor, ca să-i cânte la petreceri.

Popa dă din banii lui lăutarilor, iar Chiriac și Dragomir dau din banii noștri…

Azur a cântat melodia „Podul lui TUDOSE de la Brăila” în premieră la Festivalul Peștelui.

Vă prezentăm „capodopera” postată pe youtube, ca să auziți bine:

Ferească Dumnezeu!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns