„Povestea neamului frumos” – spectacol prezentat la Brăila de trupa Teatrului „B. P. Hașdeu” din Cahul

Miercuri, 24 ianuarie, la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti” Brăila se va juca spectacolul „Povestea neamului frumos” de Valeriu Butulescu, regia Boris Melinti, prezentat de trupa Teatrului „B. P. Hașdeu” din Cahul (Republica Moldova).

Scenografia este semnată Andreea Melinti, iar muzica este originală, compusă de Ghenadie Ciobanu.

„«Povestea neamului frumos» este un proiect de suflet al directorului Teatrului «B. P. Hașdeu» Cahul, regizorul și actorul Ghoerghe Mândru. Este o deosebită piesă de teatru a dramaturgului, scriitorului și autorului de aforisme Valeriu Butulescu, care surprinde esența poporului nostru.

Sub bagheta iscusită a regizorului Boris Melinti, într-un decor monumental semnat de Andreea Melinti, cu talentații actori si teatrului «B. P. Hașdeu», veți trăi «pe viu» un crâmpei din viața strămoșilor noștri.  O poveste care s-a petrecut în îndepărtatul an 106 d. Hr, când a avut loc ultima bătălie dintre armata lui Traian și dacii conduși de regele Decebal”, se arată în prezentarea făcută de Teatrul „B. P. Hașdeu” din Cahul.

În distribuție: Radu Corlăteanu, Igor Caras, Adrian Covaci, Mihai Țăruș, Daniel Donici, Constantin Mocanu, Petru Mândru, Sergiu Musteață, Aurica Țurcanu, Eugen Ciumacenco.

Intrarea la spectacol se face pe bază de invitație (telefon 0239/613.969), în limita locurilor disponibile.