„Povești de altădată… Colecții și colecționari. Radiouri din perioada 1923 – 1965. Fotografii de epocă de la Asociația Muzeul Jucăriilor București” – expoziție la Muzeul Brăilei „Carol I”

Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 11.00, la Centrul Diversității Culturale din cadrul Muzeul Brăilei „Carol I” va avea  loc deschiderea expoziției „Povești de altădată… Colecții și colecționari. Radiouri din perioada 1923 – 1965. Colecția ing. Nicușor Popoacă| Fotografii de epocă de la Asociația Muzeul Jucăriilor București (Colecția Cristian Dumitru și Mihail Dumitru) și din arhiva Centrului Diversității Culturale”. De asemenea, participanții vor putea urmări o prezentare a radiourilor și o demonstrație practică susținute de Nicușor Popoacă.

Expoziția mai include în una dintre vitrine și obiecte de la familii membre ale comunităților etnice și din campania „Obiectul meu de la Muzeu”.

Expoziția va fi deschisă între 16 septembrie 2023 – martie 2024, perioadă în care Camelia Hristian, șef Serviciul Relații Publice, va susține o serie de prelegeri și prezentări despre: Istoria Radioului; Emisiuni, voci celebre și personalități brăilene la Radio România; „Unde ești copilărie?”. Jocuri și jucării de altădată; „Ani de școală… Amintiri și nostalgii”. Rechizite și jurnale din sec. XIX – XX; „Zaharicale, Coféturi, Dulcegării, Taifas”. Ambulanți, cofetării și fabrici de ciocolată de altădată; „Unde sunt zăpezile de altădată…?”. Sărbătorile de iarnă în perioada interbelică și în comunism; „Parfum de epocă. Viață cotidiană și modă, între anii 1900 – 1950″; „Amicul Copiilor. Cărți și reviste pentru copii, după 1900″, „Povești despre Brăila, muzică și cărți. Călătorii culturale”, „Povestea orașului meu. Greci, Evrei, Ruși Lipoveni, Turci, Armeni, Bulgari… Brăila”. Unele prezentări vor fi însoțite de ateliere și demonstrații practice.

Programare: tel. 0339.40.10.02, e-mail cccccamelia@yahoo.com și la Centrul Diversității Culturale.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns