PPU Brăila se oferă să ajute bătrânii care nu se pricep să folosească FB sau Whatsapp să comunice cu copiii lor plecați în străinătate

Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) Brăila a lansat recent un proiect care implică ajutarea bătrânilor care au copii plecați la muncă în străinătate să ia legătură cu aceștia din urmă, în condițiile în care vârstnicii nu știu să folosească rețelele de socializare sau nu-și permit să folosească telefoanele mobile pentru asta, fiindcă îi costă prea mult pentru veniturile lor modeste.

Președintele PPU Brăila, Dan Păun, a precizat că el și colegii săi s-au gândit la acest lucru după ce au constatat că sunt foarte multe persoane care nu știu să folosească rețelele de socializare, nu au internet și nu au posibilitatea să discute cu cei dragi care sunt plecați peste hotare: „Știm că foarte mulți oameni folosesc în clipa de față Facebook, Whatsapp și alte aplicații electronice, dar sunt și bătrâni care nu se descurcă foarte bine cu aceste aplicații și atunci n-am gândit să venim în sprijinul lor și am organizat aici două puncte de comunicare, unul telefonic și altul pe calculator, pe camera video, astfel încât părinții care au copiii plecați și vor să ia legătura cu aceștia și n-au alte posibilități, pot veni aici și le facilităm acest contact cu copiii lor.

Am rămas uimit că am găsit persoane care nu vorbiseră cu copiii de 6-7 luni de zile. Ei sunt foarte ocupați acolo și știți cum este viața afară, este destul de grea și n-au timp să-și sune părinții pe fix, iar părinții neavând decât un telefon fix și un apel internațional presupunând costuri suplimentare, preferă să aștepte să fie sunați. Am avut până acum destul de multe solicitări”.

Păun a precizat că persoanele interesate pot veni la sediul PPU din strada Griviței nr. 159 zilnic, între orele 10:00 și 12:00 și vor fi ajutați să-i contacteze pe cei plecați în străinătate.