PREFECTUL BOBOC A CONFIRMAT ASTĂZI: SIMONA DRĂGHINCESCU VA FI SUBPREFECT AL BRĂILEI

Simona Drăghincescu, fost consilier județean, fost președinte PND Brăila, va fi numită subprefect al Brăilei. Ne-a confirmat astăzi prefectul Cătălin Boboc într-o discuție în care am vorbit, printre alte altele, despre plecarea sa din Prefectură.

Mai concret, în condițiile în care s-a anunțat oficial că va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, l-am întrebat pe Boboc când își va da demisia din funcția pe care o ocupă în prezent (care este apolitică), pentru a-și putea asuma o campanie electorală politică.

Prefectul a răspuns că va respecta întocmai prevederile legale: „Să nu se sperie nimeni, nu am de gând să folosesc această funcție în campanie. Am să fiu prefect până în ultima secundă în care am să rămân aici, după care am să merg și am să mă ocup de ceea ce face un om implicat în politică. La momentul la care legea îmi spune că trebuie să-mi au demisia pentru a putea candida, atunci am s-o fac”.

Întrebat dacă sunt adevărate informațiile care spun că Simona Drăghincescu va fi numită subprefect al Brăilei, Boboc a confirmat acest lucru: „Este foarte posibil”.

Întrebat dacă Drăghincescu va veni ca subprefect, și nu ca prefect, în locul său, Boboc a răspuns: „Așa știu și eu”.

Dat fiind că zvonurile spun că Drăghincescu va fi numită chiar mâine în postul amintit, l-am mai întrebat pe prefect dacă poate confirma și aceste informații, însă Boboc a refuzat să facă alte comentarii pe tema amintită.