PREFECTUL BOBOC: CONCLUZIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII DUPĂ VIZITA DE AZI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN AU FOST POZITIVE

O vizită neașteptată a ministrului Sănătății la Spitalul Județean Brăila, încheiată cu „concluzii pozitive” – ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi o vizită surpriză la spitalul amintit, pentru a vedea la fața locului care este situația în ceea ce privește tratarea cazurilor de COVID-19.

Ministrul a fost însoțit de prefectul Cătălin Boboc, care la finalul vizitei ne-a declarat: „Domnul ministru a făcut o vizită în mai multe localități, având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19. În drum spre București s-a oprit și la Galați, dar și la Brăila, urmând ca după aceea să meargă și la Ploiești. Dorea să vadă la fața locului situația din spitale, să se asigure că spitalele sunt pregătite pentru a face față situației.

La Brăila a vrut să aibă o discuție deschisă cu cei de la spital – nu neapărat cu cei din conducere, nu neapărat pentru poze frumoase, ci a vrut să cunoască situația reală. Cei din conducerea Spitalului Județean i-au spus despre lipsa de personal, lipsa de medici – în special la UPU și la ATI, la Boli Infecțioase -, dar i-au prezentat și alte probleme ce țin de sistemul medical.

În ceea ce privește dotările pe tot ceea ce ține de coronavirus, conducerea spitalului a spus că au tot ce le trebuie, că au în corpul suport COVID un număr de 20 de ventilatoare; deocamdată  am avut doar un caz-două la ATI, dar e bine să fim pregătiți pentru orice.

Domnul ministru cunoaște de mult situația de la Spitalul Județean Brăila, eu de foarte multe ori am discutat cu dânsul, pentru că avem o relație veche și foarte bună și era în temă în legătură cu situația de la noi, în ce privește COVID-19. Din fericire, la Brăila situația nu a scăpat niciodată de sub control, deci concluzia dânsului, după vizita de azi, a fost foarte bună. Înainte a fost la Galați, unde numărul de cazuri este foarte mare, iar în Spitalul de Urgență de acolo există un focar.

Pot să spun că în general, concluziile vizitei de la Spitalul Județean Brăila au fost pozitive”.

Prefectul a mai precizat că este un lucru bun și faptul că din luna august Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila va avea un medic epidemiolog: „Am primit astăzi un mesaj de la domnișoara doctor de la Suceava care m-a anunțat că i-a fost aprobat  transferul la DSP Brăila. Nu știu dacă lumea știe, dar domnișoara doctor e brăileancă. Cum ar veni, medicul epidemiolog vine acasă…”.