PREFECTUL BOBOC: DACĂ VICEPRIMARUL CIOCAN A ÎNCĂLCAT RECOMANDAREA DE A SE IZOLA, PENTRU A MERGE SĂ-ȘI FACĂ TESTUL PENTRU DEPISTAREA INFECTĂRII CU COVID-19, ASTA ESTE O TREABĂ CARE ȚINE DE POLIȚIE

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că testările pentru depistarea eventualelor infectări cu coronavirus care se fac cu aparatul de la Spitalul Județean se vor realiza în continuare în baza regulilor aplicate de la începutul crizei coronavirusului, care au fost stabilite de Ministerul Sănătății.

Boboc a precizat că niciun demnitar local nu-și va face testarea doar pentru că are un anumită funcție, ci numai dacă se încadrează în regulile stabilite de minister: „Cum nici prefectul nu s-a testat niciodată până acum de la începutul crizei, doar pentru că e prefect, niciun alt demnitar din Brăila nu se va testa (la Spitalul Județean – n.r), dacă nu se va înscrie în definiția de caz și dacă nu se va încadra în prevederile pe care noi le avem de la Ministerul Sănătății, după care am gestionat până acum această criză – fără implicarea domnului primar și domnului viceprimar -; și lucrurile au mers destul de bine. Și ce merge bine nu prea schimbi”.

Prefectul a fost întrebat cum comentează situația viceprimarului municipiului, Doinița Ciocan, care a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 și căreia i s-a recomandat izolarea, viceprimarul mergând, totuși, la un laborator privat, ca să-și facă testul.

Boboc a răspuns:„Atâta timp cât laboratorul privat notifică DSP, solicită caz de suspect și atribuie pacientului care merge la teste acel cod, e absolut în regulă, oricine e liber să-și facă orice test.

Din punct de vedere al recomandării de a se izola, recomandare pe care eventual a încălcat-o pentru a merge la analize, asta este o treabă care ține de o altă instituție, care se numește Poliție. Nu vreau să mă pronunț pe subiectul ăsta, că nu ține de competența mea. Sunt convins că la momentul la care DSP a constatat treaba asta sau cei de la Poliție vor constata și vor finaliza o eventuală ancheta, vor informa”.