PREFECTUL BOBOC, DESPRE PREȘEDINTELE CHIRIAC: SĂ SPUI CĂ CJ E CIRCUL GLOBUS ÎNSEAMNĂ SĂ JIGNEȘTI INSTITUȚIA PE CARE O CONDUCI ȘI OAMENII CARE O REPREZINTĂ. E O COMPARAȚIE NEFERICITĂ

Să compari instituția pe care o conduci cu Circul Globus mi se pare o idee nefericită, mai ales cand instituția respectivă este Consiliul Județean – este ceea ce spune prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, cu referire la declarațiile recente ale președintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Am văzut că domnul Chiriac a făcut o comparație… nefericită, din punctul meu de vedere –  pentru că nu cred că poți să cataloghezi o instituție, un for pe care-l conduci, în felul acela, jignind, astfel, și instituția, prestigiul instituției pe care o conduci, și oamenii care o reprezintă. Dar este modul în care dânsul alege sa facă comunicarea publică…”, a afimat Boboc.

Întrebat dacă are vreun mesaj pentru consilierii județeni, având în vedere circul si scandalul permanent din ședințele CJ Brăila, prefectul a spus: “La prima ședință, în plenul CJ, o să le transmit și eu un mesaj în legătură cu modul în care dânșii înțeleg să se manifeste”.

Boboc susține că atunci cand este vorba despre activitatea politică, dar și despre activitatea administrativă, cuvântul de ordine trebuie să fie “decența”, pentru că politicienii și aleșii locali “trebuie sa fie niște modele pentru ceilalți”.

L-am întrebat pe prefect cum comentează declarațiile președintelui  Chiriac potrivit cărora Boboc, consilierul județean Ștefan Catalin Iordache (PND) si presedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, sunt într-un grup de interese, iar ultimul dintre aceștia este șeful care îi coordonează pe ceilalți doi.

Cătălin Boboc a răspuns ridicând din umeri, amuzat: ”Ce să vă spun la asta?!  Am un șef pe linie directă – și acela este primul ministru, care are și un adjunct, în ceea ce mă privește, și anume ministrul de Interne.

Chiar adresez o rugăminte cu ocazia asta domnului președinte al CJ: să facă campanie cu cei cu care trebuie sa facă campanie, cu cei care fac politică, cei care vor să candideze… Aceasta institutie (a Prefectului – n.r.) eu încerc să o duc într-o altă direcție și să o reprezint în alt mod, nu intrând în polemică cu dânsul”.