PREFECTUL BOBOC: DIN DATA DE 9 IUNIE NU MAI AVEM MEDIC EPIDEMIOLOG LA DSP. CEI DE LA DSP AU GĂSIT LA SUCEAVA UN MEDIC EPIDEMIOLOG CARE ESTE DISPUS SĂ SE TRANSFERE DEFINITIV LA BRĂILA

„Sperăm ca în scurt timp să avem la Direcția de Sănătate Publică un nou medic epidemiolog” – este declarația prefectului Brăilei, Cătălin Boboc.

Acesta a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că dr. Andreia Gavrilescu, cea care fusese detașată pentru 3 luni la DSP Brăila, nu a mai dorit să i se prelungească detașarea, dat fiind că era epuizată după ce a lucrat zi lumină în toată acea perioadă: „Din data de 9 iunie nu mai avem medic epidemiolog la DSP, pentru că doamna doctor Gavrilescu s-a întors la postul dumneaei, la Spitalul de Psihiatrie. Cei de la DSP au făcut câteva căutări, au identificat un medic epidemiolog de la Suceava care, ce credeți, are bunicii din Brăila și care este dispus să vină. DSP Brăila a făcut solicitarea către DSP Suceava, am discutat și cu domnul prefect de la Suceava și cred că foarte repede vom avea un medic epidemiolog transferat definitiv – nu doar detașat – la Brăila. Asta va ușura munca medicilor din DSP, că au rămas câțiva acolo și anchetele s-au cam înmulțit în ultima perioadă.

Eu am avut o discuție cu doamna Gavrilescu și am înțeles-o perfect. A avut trei luni de zile de foc continuu, fără pauză. Efectiv mi-a zis că nu mai poate, nu mai face față. Lucrurile se mai relaxaseră un pic, erau mai liniștite atunci, părea că lucrurile se îndreaptă spre o normalitate…”.