PREFECTUL BOBOC: ÎN PERIOADĂ DE CRIZĂ, PRINTRE CELE MAI PERICULOASE LUCRURI ESTE ACELA CĂ POȚI CREA, PRIN LIPSĂ DE COMUNICARE SAU PRIN COMUNICARE DEFECTUOASĂ, O STARE DE PANICĂ ÎN RÂNDUL POPULAȚIEI

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, consideră că declarațiile făcute de unii dintre foștii săi colegi de la PNL nu au legătură cu el, inclusiv cele care vizează solicitările de demitere a managerului Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu.

În contextul în care zilele trecute, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a afirmat că dacă ar fi prefect, ar începe demersurile pentru demiterea lui Râșnoveanu, Boboc a fost întrebat astăzi de ziariști cum comentează această chestiune.

El a răspuns că „oamenii politici emit opinii și poziții și e foarte bine. Eu nu am solicitat vreo măsură, dar vinerea trecută am făcut o informare completă către ministrul Sănătății cu privire la subiectul mult discutat în Brăila (transferul unor pacienți confirmați cu COVID-19 din Vrancea în Spitalul Județean Brăila, care până la urmă nu a mai avut loc – n.r.). Am informat despre modul în care anumite crize s-au gestionat și mi-am exprimat opinia că în perioadă de criză, printre cele mai periculoase lucruri este acela că poți crea, prin lipsă de comunicare sau prin comunicare defectuoasă, o stare de panică în rândul populației, iar dacă în această perioadă toate instituțiile au comunicat foarte bine, pe acest subiect și pe încă un subiect de la începutul crizei – respectiv discuția cu Galațiul -, a existat o gravă lipsă de comunicare, ceea ce e intolerabil în perioada asta și ceea ce nu are cum să conducă decât la crearea unui climat foarte încordat în spațiul public.

Această lipsă de comunicare a fost, după părerea mea, foarte periculoasă. Nu am făcut altceva decât să comunic asta ministrului Sănătății”.

Întrebat dacă în opinia sa, managerul Delia Râșnoveanu ar trebui demisă, prefectul a spus: „Decizia aceasta nu este o decizie a prefectului, este a ministrului Sănătății. Comunicarea mea cu conducerea Spitalului Județean, din păcate, de două-trei ori, nu a fost cea pe care eu aș fi dorit-o”.