PREFECTUL BOBOC: JUMĂTATE DINTRE PRIMARII DIN JUDEȚ MI-AU SUGERAT SĂ CANDIDEZ PENTRU POSTUL DE PREȘEDINTE AL CJ BRĂILA

Prefectul  Brăilei, Cătălin Boboc, declară că a decis să intre în lupta electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, printre altele, pentru că jumătate dintre primarii din județ i-au sugerat că ar fi o idee bună să candideze pentru postul amintit.

În plus, Boboc spune că în perioada în care a fost prefect, în momente importate, când era nevoie de decizii rapide, „de multe ori am avut frustrări, pentru că se cunoaște forte bine, Prefectura nu are cele mai multe atribuții, cele mai multe pârghii, Prefectura nu are buget, nu poate interveni în anumite cazuri. Simți că ai putea sau ai o idee despre cum ai putea să faci mai mult și nu poți s-o faci tu direct. Și a contat și asta”.

În al treilea rând, după cum explicat prefectul, liberalii brăileni „au făcut niște calcule, niște analize și au hotărât că aceasta ar fi o variantă bună și pe placul brăilenilor”.

Cât privește faptul că unele persoane cred că, de fapt, a venit din primul moment în funcția de prefect cu ideea de a-și face campanie electorală pentru alegerile din acest an, Cătălin Boboc a comentat: „Dacă mai țineți minte, atunci când am depus jurământul am spus un lucru: că vin să fiu un prefect implicat și vin să fiu reprezentul Guvernului în teritoriu. Asta, în accepțiunea mea, atunci, era exact cum s-a derulat mandatul meu – și anume să vin și să încerc să rezolv lucruri care țin de administrația centrală, care se blochează uneori, care au nevoie de intervenție fermă a autorității centrale.

Pentru că de multe ori m-am implicat în subiecte folosind arma dialogului, a meselor rotunde, au apărut niște soluții, s-au mișcat lucrurile. Dacă asta pare campanie… Eu cred că o autoritate publică trebuie să comunice ce face, oamenii trebuie să știe”.

În contextul în care PNL a discutat cu mai multe partide pentru formarea unei alianțe locale care să fie o alternativă la PSD, l-am întrebat pe întrebat pe Boboc de ce s-a ajuns ca până la urmă doar două partide să își asume acest gen de colaborare (respectiv PNL și Partidul Brăila Nouă).

Acesta a răspuns că nu s-a implicat personal în aceste discuții politice, conducerea  PNL fiind cea care s-a ocupat de ele, însă știe că „astfel de discuții sunt în curs”.

Amintim că aseară, în cadrul Consiliul Director Județean al filialei PNL Brăila, s-a decis susținerea lui Cătălin Boboc pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila.

Declarația integrală a prefectului Boboc pe această temă o găsiți aici: