PREFECTUL BOBOC: NU EXISTĂ ELEMENTE CARE SĂ CONDUCĂ SPRE CONCLUZIA CĂ ÎN BRĂILA A COBORÂT VREUN PASAGER AL MICROBUZULUI ÎN CARE A CĂLĂTORIT BĂRBATUL DIN GALAȚI BOLNAV DE CORONAVIRUS

Nici un călător din microbuzul în care s-a aflat bărbatul din Galați bolnav de coronavirus nu a coborât la Brăila – este ceea ce spune prefectul Brăilei, Cătălin Boboc.

Acesta a emis un comunicat de presă în care se arată: „În urma cercetărilor efectuate de instituțiile competente și analizării datelor și informațiilor avute la dispoziție, reiese că, până în acest moment, nu există elemente care să conducă spre concluzia că în județul Brăila a coborât vreun pasager al microbuzului în care a călătorit persoana din Galați confirmată pozitiv”.

Amintim că autoritățile brăilene au solicitat sprijinul populației pentru identificarea rapidă a tuturor persoanelor cu care a intrat în contact bărbatul de 72 de ani, după aterizarea pe Aeroportul Otopeni, în data de 29 februarie. Bărbatul, care venea din Italia, a circulat spre Galați folosind microbuzul, cu plecare din București (Gara de Nord). Microbuzul era unul marca IVECO, de culoare albă, cu numărul de înmatriculare B 83 ZAD și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați. În microbuz au fost aproximativ 17 pasageri și se presupunea că au fost și calatori care au coborât în Brăila.