PREFECTUL BOBOC: NU MAI ASCULTAȚI TOȚI POPULIȘTII CARE LANSEAZĂ TOT FELUL DE ZVONURI ȘI DE IDEI LEGATE DE COVID, CI ASCULTAȚI CE VĂ SPUN AUTORITĂȚILE!
„Nu mai ascultați toți populiștii care lansează tot felul de zvonuri și de idei legate de COVID, ci ascultați ce vă spun autoritățile statului, dacă vreți să nu riscați să vă îmbolnăviți de COVID-19” – asta spune prefectul Brăilei, Cătălin Boboc.
Acesta a organizat astăzi o conferință de presă în care a declarat că situația este una „excepțională”, fiindcă în ultimele 20 de zile, de când, „din cauza unor populiști”, nu au mai existat reglementări care să permită luarea unor măsuri stricte cu cei suspecți de COVID-19, numărul cazurilor confirmate la Braila s-a dublat: „Suntem într-o situație excepțională pentru noi, în sensul în care ieri am avut un număr extraordinar de mare de prezentări la Spitalul Județean (vorbesc de oameni care s-au prezentat invocând simptome ale acestei boli care nu ne mai lasă în pace) și un număr foarte mare de pozitivi noi – 39.
De asemenea, începând de ieri a intrat în vigoare Legea 136, cea care permite să luăm din nou măsuri de izolare, de carantină, de internare pentru cei care sunt pozitivi sau suspecți de COVID.
Astăzi mai avem în spitalele de Brăila 8 paturi disponibile la Spitalul de Pneumoftiziologie, 8 la Psihiatrie – dar aici putem trata doar cazuri ușoare -, 12 paturi la Corpul C și 1 pat în Corpul E.
Ieri am avut 39 de pozitivi, iar cifrele de astăzi nu arată nici ele foarte bine.
Nu vreau să alarmez pe nimeni, găsim soluții – de exemplu, cei de la Spitalul Județean s-au organizat și astăzi vor mai adăuga în anumite saloane niște paturi, vor suplimenta cu 25 de paturi.
Am fost astăzi cu șeful ISU și am văzut un internat pe care îl vom lua pentru a mări capacitatea pentru suspecți”.
În acest context, prefectul a anunțat că dat fiind că a intrat în vigoare Legea 136, „cei care sunt contacți direcți ai cazurilor pozitive vor fi obligați să stea acasă 14 zile. Vreau să vă spun că aceștia vor fi monitorizați 24 de ore din 24; vom avea foarte multe resurse umane pentru această activitate. Dacă reușim să scădem rata de transmitere, lucrurile vor fi sub control”.