PREFECTUL BOBOC, PRECIZARE PENTRU „CEI MAI PUȚIN RESPONSABILI”: DECIZIA CCR DE ASTĂZI ÎNSEAMNĂ CĂ REVENIM LA VALORILE AMENZILOR DIN VECHEA ORDONANȚĂ

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, avertizează că decizia de azi a Curții Constituţionale, care a declarat neconstituţională Ordonanţa prin care Guvernul a mărit amenzile în ultima lună, nu înseamnă că nu mai pot fi date amenzi persoanelor care nu respectă restricțiile impuse în perioada stării de urgență.

Mai exact, Curtea Constituțională a declarat neconstituţionale acele amenzi cu valoarea cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei, care s-au dat de la 1 aprilie până acum. Celelalte amenzi, care au fost date de la instituirea stării de urgenţă, până pe 1 aprilie (având valori între 100 şi 5.000 de lei), rămân valabile.

În acest context, prefectul Boboc a declarat: „Nu comentez decizia Curții Constituționale, însă vreau sa fac un apel la braileni – și sunt sute de mii cei care au respectat restricțiile, fără să se pună în situația de a fi amendați.

Fiți în continuare responsabili și respectați măsurile atât de necesare în vremurile grele pe care le traversăm! Dacă până acum avem o situație bună la Brăila, vi se datorează în mare masură!

Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă! Trebuie să trecem cu bine această criză, până la capăt!

Totodată, pentru cei mai puțin responsabili, vreau să fac următoarea precizare: decizia CCR de astăzi anulează Ordonanța nr. 36/2020 care modifică Ordonanța de Urgență privind starea de urgență, asta însemnând că revenim la valorile amenzilor din vechea ordonanță!”.

Precizăm că pentru anularea amenzilor neplătite care au fost primite după data de 1 aprilie, cei vizați trebuie să conteste amenzile în instanţă, în termen de maximum 15 zile de la ridicarea stării de urgenţă.