PREFECTUL BOBOC: RECOMANDĂM TUTUROR BRĂILENILOR SĂ POARTE MĂȘTI DE PROTECȚIE ATUNCI CÂND IES DIN CASE. PUTEȚI FOLOSI ORICE MIJLOC DE PROTECȚIE A GURII ȘI NASULUI, MĂȘTI DIN MATERIALE TEXTILE SAU EȘARFE

Prefectul Cătălin Boboc solicită brăilenilor să poarte mască  de protecție atunci când ies din casă.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare Boboc precizează că aceasta este deocamdată doar o recomndare, nu o obligație: „RECOMANDĂM tuturor brăilenilor să poarte măști de protecție atunci când ies din case.

Nu am luat încă o decizie care să oblige la o astfel de măsură, întrucât am observat că cetățenii sunt responsabili si respectă, în mare parte, purtarea măștilor în spații publice. Totuși, dacă recomandarea va fi ignorată, vom lua exemplul altor județe și vom emite o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Știm că există probleme legate de achiziționarea de măști sanitare, motiv pentru care puteți purta și măști din materiale textile, pe care, după fiecare utilizare, trebuie să le spălați și călcați la temperatură înaltă. Puteți folosi orice mijloc de protecție a gurii și nasului, inclusiv eșarfe.

Haideți să respectăm recomandarea și să nu ajungem la o decizie care va aduce, în mod normal, și sancțiuni!”.