PREFECTUL BOBOC: VĂ SPUN SINCER, PE DOAMNA DR. GAVRILESCU EU AȘ DECLARA-O EROINA ACESTEI STĂRI DE URGENȚĂ LA BRĂILA

„Vă spun sincer, pe doamna Gavrilescu eu aș declara-o eroina acestei stări de urgență la Brăila” – este declarația prefectului Brăilei, Cătălin Boboc, cu privire la medicul Andreia Gavrilescu, cea care a gestionat tot ce ține de partea epidemiologică, ca reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP), pe perioada crizei coronavirusului.

Dr. Gavrilescu și-a asumat această sarcină în contextul în care DSP nu avea medic epidemiolog, ea acceptând să se transfere temporar din funcția de director medical al Spitalului de Psihiatrie, la DSP.

După cum a declarat astăzi prefectul, marea problemă este că zilele acestea expiră detașarea dr. Gavrilescu, iar DSP rămâne iar fără medic epidemiolog, în contextul în care în județul Brăila mai există un singur medic de specialitate – managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu: „Doamna Gavrilescu a fost pionul principal în chestiunea acestei crize, din punct de vedere al deciziilor medicale – cele care țin de izolare, de carantină, de testare și așa mai departe. Dar avem o mică problemă aici: pe 10 dumneaei îi va înceta detașarea de la Spitalul de Psihiatrie, unde știți că este director medical. Și avem o mare problemă pe subiectul ăsta. Detașarea ei, acum, pe starea de alertă, se poate face cu acordul celor două părți, DSP și spital, și cu acordul persoanei vizate. Dar știți ce? Doamna Gavrilescu de 3 luni de zile lucrează zi lumină, fără nicio întrerupere, adică e aproape inuman. Nu avem un alt medic epidemiolog în Brăila…”.

Prefectul a mai afirmat că deși este conștient de faptul că efortul depus de dr. Gavrilescu a fost unul foarte mare și că aceasta are nevoie și de odihnă, speră ca ea să accepte să i se prelungească detașarea până la momentul la care se va încheia criza coronavirusului: „O soluție sper să găsim foarte repede, avem încontinuu discuții pe subiectul ăsta. Nu vă ascund faptul că am cerut inclusiv la Ministerul Sănătății ca în situația în care nu vom reuși prelungirea detașării dr. Gavrilescu, să detașeze pe altcineva din altă parte, dar din punctul meu de vedere, vă spun sincer, soluția este una singură, până în ceasul al doisprezecela văd o singură soluție – doamna Gavrilescu, cea care a făcut ce a făcut până acum, e singura soluție, în mintea mea”.