Prefectul Brăilei a făcut mobilizarea pentru pregătirea sezonului rece. Începând cu 1 noiembrie o comisie va verifica situația în bazele de deszăpezire ale celor care se vor ocupa la iarnă de drumurile naționale și județene

Astăzi a avut loc la Prefectura Brăila ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în cadrul căreia a fost aprobat Planul de măsuri cuprinzând activitățile necesare monitorizării și gestionării situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2022-2023. Măsurile adoptate vizează diminuarea impactului unor situații de urgență ce ar putea să apară ca urmare a înzăpezirii drumurilor naționale și a celor de interes local, precum și ca urmare a fenomenului de ger. De asemenea, se urmărește prevenirea deceselor prin hipotermie în rândul persoanelor fără adăpost.

”Sezonul rece se instalează ușor și se impune implementarea unui set de măsuri pentru ca efectele fenomenelor meteo periculoase specifice iernii să fie cât mai mici la nivelul județului Brăila. Au fost stabilite modurile în care vor fi supravegheate căile de circulație din județ și rețelele de utilități în perioada cu zăpadă și viscol, dar și cum se vor modifica programele școlare în unitățile de învățământ în cazuri speciale. De asemenea, prin Planul de măsuri este prevăzut cum vor interveni efectivele din IPJ, ISU «Dunărea», IJJ , precum și SAJ, cum se vor executa intervențiile pentru deszăpezire etc. Iarna este lungă, probleme pot apărea oricând, important este să fim pregătiți pentru rezolvarea lor în cel mai scurt timp astfel încât populația județului să fie cât mai puțin afectată”, a declarat prefectul Iulian Timofei.

În perioada 1 – 14 noiembrie o comisie numită prin ordin al prefectului se va deplasa în bazele de deszăpezire ale Secției de Drumuri Naționale Brăila și ale operatorilor economici care execută deszăpezirea drumurilor județene, pentru verificarea stocurilor de materiale antiderapante, a utilajelor, echipamentelor și mijloacelor specifice pentru prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii drumurilor.

”Zilele următoare primarii din județ va trebui să convoace membrii comitetelor locale pentru situații de urgență, în vederea adaptării conținutului Planului de măsuri aprobat de către CJSU la specificul unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc. Îmi doresc ca această iarnă să nu ridice probleme deosebite în sensul înregistrării unor situații de urgență. Oricum, vom fi pregătiți și ne vom mobiliza pentru a interveni prompt”, a mai spus Timofei.