Prefectul Dobrescu: Dacă vremea va fi bună, constructorul ar putea încheia înainte de termen lucrările la consolidarea și supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Siret

Prefectul Brăilei, Florin-Sergiu Dobrescu, a făcut astăzi o vizită pe șantierul din satul Corbu Vechi (comuna Măxineni), pentru verificarea stadiului de implementare a proiectului privind consolidarea și supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Siret.

În urma verificărilor făcute la fața locului Dobrescu a apreciat ritmul de lucru, dar și calitatea lucrărilor:  ”Am rămas plăcut surprins de ceea ce am văzut și am auzit de la specialiștii din teren. Lucrările sunt în grafic și îmi place că în ciuda temperaturilor scăzute, constructorul se organizează în așa fel încât își asigură front de lucru și este activitate pe șantier. Înțeleg că până acum muncitorii și-au asigurat deja 50% din necesarul de anrocamente pentru lucrări. Vorbim de piatră de mari dimensiuni pe care o aduc de la o carieră din Dobrogea. Dacă vremea va fi bună, constructorul estimează că va încheia lucrările chiar înainte de termen, iar asta este o veste foarte bună”.

Proiectul ”Lucrări de consolidare mal drept râu Siret, în zona km 532-533 în aval de localitatea Corbu Vechi” face parte din programul de investiții al MAP – ANAR, prin ABA Buzău-Ialomița, în proiect fiind prevăzută o consolidare a peste 500 de metri de dig.

Investiția de la Corbu Vechi are o perioadă de implementare de 24 de luni și o valoare de 11.401.977,54 de lei fără TVA. Firma care a câștigat contractul este LESCACI COM SRL, din județul Satu Mare, ce este specializată în construcții hidrotehnice.