Prefectul Dobrescu: În 3 noiembrie se va deschide noul centru de vaccinare din Promenada Mall Brăila. Centrul de vaccinare de tip drive-thru amenajat în parcarea mall își va suspenda activitatea

Prefectul Brăilei, Florin-Sergiu Dobrescu, anunță că mâine, 3 noiembrie, se va deschide noul centru de vaccinare din Promenada Mall Brăila, iar centrul de vaccinare de tip drive-thru care a funcționat până acum în parcarea mall își va suspenda activitatea.

Noua locație se află în incita Promenada Mall, lângă magazinul de sport Decathlon și va fi deschis de luni până duminică între orele 8.00-20.00, cu precizarea că în perioada 5-7 noiembrie programul va fi prelungit până la ora 24.00, la propunerea prefectului Dobrescu, pentru organizarea unui maraton de vaccinare. Vaccinurile disponibile vor fi serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson, cel cu doză unică.

Menționăm că noul centru va funcționa cu ajutorul unei echipe formată din 24 de medici, asistenți și registratori, majoritatea personalului fiind din Brăila (2 medici sunt din Galați).

”S-a decis deschiderea noii locații de vaccinare pentru că suntem deja în luna noiembrie și este bine să nu ținem personalul medico-sanitar în frig, în parcare, pentru vaccinarea populației și de aceea am operaționalizat un nou centru în interiorul Promenada Mall și le mulțumim pe această cale reprezentanților acestui mall, pentru că au răspuns solicitărilor noastre, dar mai ales medicilor, asistenților și registratorilor, pentru că sprijină acest demers.

Cât privește vaccinarea, eu am convingerea că este cea mai bună variantă pentru imunizarea populației și încurajez brăilenii să se vaccineze. Eu sunt vaccinat, la fel și familia mea și chiar astăzi fiul meu de 16 ani se vaccinează cu a doua doză a serului anti-Covid. E alegerea lui și eu, ca părinte, îl încurajez să ia cele mai bune decizii ”, a declarat Dobrescu.

Conform centralizărilor oficiale, de la începutul pandemiei și până la sfârșitul lunii octombrie, în județul Brăila s-au vaccinat în total 128.433 de persoane, dintre care 71.042 și cu doza a doua și 8.254 și cu doza a treia (booster).