Prefectul Timofei a fost prezent azi la Minibursa locurilor de muncă de la Viziru. El a aflat că unii dintre sătenii invitați la bursă au refuzat un loc de muncă

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a făcut astăzi o vizită supriză la Minibursa locurilor de muncă de la Viziru, acțiune organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, la cererea unuia dintre marii angajatori locali, firma Yazaki România. În cadrul acestei acțiuni SC YAZAKI ROMANIA SRL a oferit 100 locuri de muncă, dintre care 50 în ocupația de confecționer cablaje auto și alte 50 de locuri pentru muncitor necalificat și asamblarea sau montarea pieselor.

Prefectul a vrut să vadă dacă vizirenii au fost informați și consiliați cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au în cadrul procedurii de recrutare și că le sunt prezentate și explicate riscurile în cazul în care oamenii refuză locul de muncă oferit în cadrul acestei burse.

Potrivit informațiilor prezentate de membrii echipei de recrutare, până la ora 13.00 se prezentaseră circa 50 de persoane, dintre care jumătate au fost programate la un interviu de angajare. Prefectul a aflat că au fost și cazuri în care vizirenii invitați să participe la Bursă au refuzat locul de muncă.

”Mulțumesc angajatorului prezent la eveniment, a cărui deschidere a permis ca oferta să fie una foarte consistentă, fiind puse la dispoziție peste 100 locuri de muncă. Felicit locuitorii comunei Viziru pentru că au arătat deschidere și disponibilitate de a se prezenta la Minibursa locurilor de muncă. Îi incurajez pe cetățenii județului Brăila să vină și să vadă oferta celor de la AJOFM Brăila. Rog o implicare activă a autorității locale, alături de instituțiile publice cu atribuții directe, în vederea soluționării unor eventuale probleme cu impact social și economic, ce poate afecta întreaga comunitate. Sunt alături de oamenii care trec prin momente delicate și încerc să fac tot ce este posibil, astfel încât să le fie oferite perspective și soluții reale la problemele cu care ei se confruntă. De asemenea, îmi exprim încrederea că autoritățile locale se vor implica activ în derularea acestor activități, astfel încât bursele locurilor de muncă să se desfășoare cu o ofertă adaptată particularităților fiecărei zone din județul nostru. Toți cetățenii care doresc să lucreze cu forme legale trebuie să fie ajutați și încurajați în demersul lor” , a declarat Iulian Timofei.