Prefectul Timofei a solicitat verificarea tuturor podurilor și podețelor care traversează cursuri de apă pe raza județului Brăila

Prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a prezidat astăzi o ședință care a avut ca temă verificarea situației podurilor și podețelor care traversează cursuri de apă, pe raza județului Brăila. La întrevedere au participat reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, CNAIR (Secția Drumuri Naționale Brăila), Inspectoratului Județean în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea”, Sucursalei Regionale CFR, Consiliului Județean Brăila, precum și reprezentanți ai localităților din județ care au în administrare poduri. Discuția a avut loc în contextul în care că potrivit legislației în vigoare, acest gen de obiective de infrastructură trebuie autorizate la fiecare 5 ani.

”Este vorba despre o acțiune de conștientizare în rândul deținătorilor și administratorilor de astfel de construcții a obligațiilor și responsabilităților ce le revin, în contextul reactualizării Planului de Management al Riscului la Inundații la nivelul bazinului Buzău-Ialomița, pentru perioada 2022-2027. Împreună cu administratorii podurilor s-a făcut o inventariere a acestor lucrări și s-au stabilit măsuri privind reglementarea din punct de vedere al gospodăririi apelor, acolo unde este cazul.

Reprezentanții SGA Brăila asigură suport consultativ și au oferit participaților la ședință toate informațiile necesare privind procedura și competențele de emitere a actelor de reglementare”, a declarat prefectul Timofei.

La nivelul județului Brăila au fost identificate 27 de poduri și podețe care traversează cursuri de apă.