Prefectul Timofei cere verificarea respectării normelor de siguranță pentru spectactatori pe stadioane și în sălile de sport, precum și luarea tuturor măsurilor pentru prevenirea violențelor în timpul competițiilor sportive

Ieri după-amiază a avut loc la Prefectură ședința Comisiei Județene de acțiune împotriva violenței în sport, care are ca scop supravegherea și verificarea modului în care este respectată și aplicată legislația în domeniu de către organizatorii de manifestări sportive și de administratorii de stadioane sau de alte baze sportive în cadrul cărora se desfășoară diverse competiții.

”Este important să luăm măsuri concrete pentru a preveni violența fizică exercitată în timpul competițiilor sportive. De aceea am cerut să se aducă la cunoștință calendarul tuturor manifestărilor sportive, indiferent că vorbim despre fotbal, volei, handbal sau baschet, pentru ca toate structurile care fac parte din această comisie să poată fi informate punctual. Totodată, este foarte importantă verificarea stadioanelor și a sălilor de sport de pe raza județului Brăila pentru a vedea dacă acestea corespund standardelor în ceea ce privește siguranța tuturor participanților și a spectatorilor. Cluburile și asociațiile trebuie să comunice Inspectoratului de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție un responsabil pe fiecare competiție sportivă. În final, structurile de ordine și siguranță publică amintite anterior trebuie să fie informate de îndată în cazul în care au loc incidente în timpul manifestărilor sportive.

În aceeași măsură, este esențială și colaborarea între instituțiile care se ocupă de siguranța spectatorilor (Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, Inspectoratul Școlar Județean), al căror obiectiv trebuie să fie promovarea idealului sportiv prin campanii educative cu scopul de a susține noțiunea de fair-play, în special în rândul tinerilor”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.