Prefectul Timofei informează că s-au schimbat termenele de depunere a înștiințărilor, în procedura de sprijin pentru agricultorii ce au culturi afectate de seceta severă

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, anunță că au apărut modificări în procedura de sprijin pentru agricultorii ale căror culturi sunt afectate de seceta severă. Mai exact, au fost prelungite termenele de depunere a înștiințărilor scrise la unitățile administrativ-teritoriale pe a căror rază se află terenurile agricole afectate.

Noile termene stabilite sunt următoarele:

*1 august 2022 – se pot depune înștiințări scrise la UAT-uri pentru culturile agricole înființate în toamna lui 2021 (15 mai, termenul inițial),

*15 noiembrie 2022 – se pot depune înștiințări scrise la UAT-uri pentru celelalte tipuri de culturi agricole (1 septembrie, termenul inițial).

”Am constituit prin Ordin de Prefect Comisia de constatare a pagubelor la culturile agricole generate de seceta pedologică. Aceasta va lucra în strânsă legătură cu Direcția pentru Agricultură și APIA, precum și cu reprezentanții UAT-urilor, astfel încât să avem o imagine cât mai clară asupra situației din teren. De asemenea, în calitate de președinte al CJSU am notificat în scris toate comitetele locale pentru situații de urgență cu privire la modificarea termenelor de depunere a înștiințărilor de către agricultori, în conformitate cu prevederile legale intrate în vigoare de la 1 iulie”, a declarat prefectul.

Înștiințările scrise depuse de fermieri trebuie să cuprindă datele de identificare ale deținătorului de teren agricol, suprafața totală declarată, suprafața calamitată (estimativ pe fiecare dintre culturile calamitate), cu specificarea dacă respectiva suprafață se află în zonă irigabilă.