Prefectul Timofei s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții comunității de romi din Lanurile, la ei în localitate. În circa o săptămână va fi organizată o audiență colectivă, în care să se răspundă problemelor ridicate de romi

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a fost prezent astăzi în satul Lanurile și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității de romi, la Căminul cultural din localitate. Timofei a fost însoțit de primarul comunei Viziru, Cornelia Măcrineanu, precum și de Săndel Grosu, care reprezintă la nivelul Prefecturii Brăila comunitatea romilor din județ,

„Am răspuns cu solicitudine invitației și mi-am notat cu atenție problemele pe care oamenii le-au ridicat. Majoritatea covârșitoare au vizat aspecte ce țin de sfera fondului funciar, dar au fost și persoane care au adus în discuție probleme de ordin social, precum și economic.

Am dorit în primul rând să văd la fața locului situația acestei comunități. Trebuie rezolvată din punct de vedere juridic proprietatea terenului de sub casă, pentru că unii sunt proprietari pe casă, plătesc taxe și impozite, dar nu și pe teren.

Aceste probleme sunt specifice cam în toate comunitățile de romi. Pentru a putea răspunde punctual tuturor celor care au venit astăzi am convenit cu reprezentanții comunității să organizăm o audiență colectivă, cel mai probabil, în cursul săptămânii care urmează. Vom analiza cu maximă atenție fiecare caz în parte, astfel încât să putem avea la final o soluție atât pentru probleme asemănătoare, dar și pentru spețe individuale.

Așa cum am spus de fiecare dată, Instituția Prefectului este deschisă cetățenilor și are aplecare spre soluționarea, în limita competențelor, a problemelor cu care oamenii se confruntă”, a declarat Timofei.