PREFECTURA BRĂILA ANUNȚĂ CĂ DE AZI ÎNCEP CONTROALELE LA DOMICILIU PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURII CARANTINĂRII

Instituția Prefectului anunță că odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări legale cu privire la izolare și carantină, de azi încep controalele la domiciliu pentru verificarea respectării măsurii carantinării, în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat dat publicității, Prefectura informează: „Începând de astăzi, 23.07.2020, persoanelor cărora li se impune măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a efectuării anchetelor epidemiologice, vor fi verificate la domiciliu de către autorități.
Dacă pe durata celor 14 zile persoana aflată în carantină consideră că are nevoie de asistență medicală, poate contacta fie medicul de familie, fie poate apela direct serviciul de urgență 112.
În situația constatării nerespectării acestei măsuri, persoana depistată va fi sancționată după cum urmează: *amendă de la 500 de lei la 2.500 de lei, conform Legii 55/2020; * conducerea într-un centru de carantină special desemnat de către autorități pentru o perioadă de încă 14 zile de la momentul constatării, urmând ca la finalul acestei perioade, persoana în cauză să achite și contravaloarea cazării”.