Pregătirea profesională a polițiștilor brăileni – o prioritate pentru conducerea IPJ

În pragul sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila continuă pregătirea profesională a angajaților săi, grupul țintă fiind în principal agenții de poliție absolvenți ai promoției noiembrie 2023 ai Școlii de Agenți de Poliție „V. Lascăr” din Câmpina.

În perioada 11-22 decembrie, 20 de politiști au urmat un modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătirii fizice și autoapărării, tacticii polițienești, precum și în domeniul pregătirii teoretice de specialitate, în scopul pregătirii acestora pentru intervenție.

Sub coordonarea instructorilor din cadrul Biroului Pregătire Profesională și beneficiind de aportul structurilor specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și nu numai, agenții de poliție și-au dezvoltat competențe specifice.

Astfel, programul formativ a prevăzut activități care îmbină cunoștințele teoretice cu exercitii practice variate, cu aplicații, simulări și ședințe de tragere cu muniție reală organizate în poligon închis, ședințe de pregătire fizică și autoapărare, precum și tactica intervenției polițienești.

Pregătirea tinerilor polițiști va continua până la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale ca demers instituțional de asigurare a unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățenii comunității.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns