PREMIERUL ORBAN: ASTĂZI A FOST FINALIZATĂ PROCEDURA ȘI A FOST DECLARAT CÂȘTIGĂTORUL LICITAȚIEI PENTRU REALIZAREA DRUMULUI EXPRES BRĂILA – GALAȚI

Premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită electorală în județul nostru, a anunțat că astăzi a fost declarat câștigătorul licitației pentru realizarea drumului expres Brăila – Galați și dacă nu sunt contestații, firma respectivă va începe în scurt timp proiectarea.

Însoțit de candidatul Alianței PNL – Brăila Nouă la președinția CJ, Cătălin Boboc și de candidatul la Primăria municipiului, Lucian Căprariu, Orban a vizitat șantierul podului peste Dunăre și de asemenea, bazinul de înot olimpic, care este în curs de finalizare.

În conferința de presă care a urmat, premierul a vorbit despre stadiul lucrărilor la podul peste Dunăre, după care a anunțat: „Astăzi s-a întâmplat un lucru pozitiv, a fost finalizată procedura de licitație și a fost declarat câștigătorul licitației pentru realizarea drumului expres Brăila – Galați. Câștigătorul licitației este compania cu care s-a semnat și contractul de construcție a Centurii Galațiului, este un constructor serios, a fost selectat pentru că a avut cea mai bună ofertă tehnică și cel mai bun preț. Odată cu semnarea contractului așteptăm cele 10 zile, termenul de depunere a contestațiilor; nădăjduim că nu vor fi depuse contestații, pentru că selecția este foarte clară – cea mai bună ofertă tehnică și cel mai mic preț. După expirarea acestui termen se va semna contractul și va începe proiectarea, care durează 12 luni, iar execuția este prevăzută să dureze 24 de luni. Sunt convins, cunoscând constructorul, că și faza de proiectare va dura mai puțin, și faza de execuție efectivă”.