PREMIERUL ORBAN: NU AM DAT MUNICIPIULUI BRĂILA NICIUN LEU LA RECTIFICAREA BUGETARĂ PENTRU CĂ MUNICIPIUL BRĂILA NU A CERUT BANI

„Nu am dat Municipiului Brăila niciun leu la rectificarea bugetară pentru că Municipiul Brăila nu a cerut bani. Nu am alocat CJ Brăila niciun leu la rectificarea bugetară pentru că nu am dat bani niciunui consiliu județean” – este declarația făcută astăzi la Brăila de premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită electorală în județul nostru.

Însoțit de candidatul Alianței PNL – Brăila Nouă la președinția CJ, Cătălin Boboc și de candidatul la Primăria municipiului, Lucian Căprariu, Orban a vizitat șantierul podului peste Dunăre și de asemenea, bazinul de înot olimpic, care este în curs de finalizare.

Întrebat de ce la recenta rectificare bugetară municipiul Brăila și CJ Brăila (conduse ambele de social-democrați) nu au primit niciun leu, premierul a răspuns: „Spre deosebire de guvernările PSD, noi am alocat bani către primării conduse de primari PSD. Noi nu am alocat bani către primarii PSD, ci către locuitorii localităților care sunt conduse indiferent de ce tip de primari. De la Municipiul Brăila nu am nicio solicitare”.

Cât privește faptul că primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat că a transmis nu doar o solicitare în care se preciza suma de care era nevoie, ci și explicații cu privire la destinația acelor fonduri, premierul a comentat: „Procedura de transmitere a unei documentații este:  alocările de echilibrare din fondul de rezervă al Guvernului se fac la solicitarea prefectului, care în baza solicitărilor de la autoritățile locale inițiază un proiect de Hotărâre de Guvern care este transmis către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și el intră pe circuitul de avizare și este adoptat în ședința de Guvern. Ce am primit de la prefecturi din toată țara, solicitări transmise către Ministerul Dezvoltării, acest minister a inițiat Hotărârea de Guvern și noi aia am adoptat în Guvern”.

Referitor la faptul că nu s-a alocat niciun leu nici Consiliului Județean Brăila, Orban a afirmat: „Nu s-au alocat bani niciunui consiliu județean pentru că noi am alocat la rectificarea anterioară, printr-o negociere făcută în Parlament, o sumă de 860 de milioane, suplimentar față de suma alocată inițial prin Legea bugetului de stat, către 41 de consilii județene. Deci consiliile județene nu pot să se lângă că n-au bani. Să se străduiască mai mult să absoarbă fonduri europene”.