Premii de 3000 lei pentru elevii braileni de nota 10 si de 1000 lei, pentru profesorii lor

bani15

Consiliul Local Municipal Braila si Consiliul Judetean au aprobat astazi, in sedinte extraordinare, alocarea unor sume pentru premierea elevilor care au facut cinste judetului, luand media 10 la evaluarea nationala sau la examenul de bacalaureat. De asemenea, pe principiul ca rezultatele exceptionale ale elevilor nu ar fi fost posibile fara efortul si dedicatia dascalilor, profesorii acestor copii vor fi premiati si ei cu cate 1000 de lei, pentru fiecare dintre elevii de nota 10 pe care ii au.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat astazi ca este mandru de rezultatele deosebite ale invatamantului brailean, mai ales ca incepem sa avem o traditie in a ne plasa pe locul I in topul national, cand e vorba de examenele amintite: “La evaluarea nationala este al doilea an consecutiv cand Braila este clasata pe locul I, unde avem 24 copii care au luat note de 10, fata de urmatorul judet clasat in top, unde au luat doar 12 elevi. Din pacate, nu toti care au avut 10 la evaluarea nationala   au avut si media generala 10, motiv pentru ca nu au putut intra pe lista celor premiati. Pe aceasta lista intra cei care au avut 10 pe linie si sunt 7 copii din judet care  indeplinesc aceasta conditie. Am avut o discutie cu domnul inspector scolar general Danielescu si cu domnul primar, ne-am gandit la o suma care sa nu fie nici foarte mare, dar nici foarte mica si ne-am gandit ca ea va fi oricum completata in 21 sau 22 decembrie, atunci cand vom premia rezultatele deosebite la olimpiadele nationale si internationale, asa cum bine stiti, iar pentru acest an sunt alocate circa 300.000 lei, bani e care o sa-i oferim din partea CJ si a Primariei cu mult drag copiilor. De asemenea, la bacalaureat avem 8 medii de 10. La bacalaurat este al treilea an consecutiv in care Braila ia locul I. Suntem mandri si fericiti ca avem asemenea copii si asemenea profesori si de aceea ne-am gandit ca fiecare profesor care are asemenea elevi, pentru fiecare dintre acestia primeste un premiu de 1000 lei net. Elevii vor lua fiecare cate 3.000 lei, iar profesorul ia 1.000 lei/elev. Daca are 3 copii in aceasta lista a premiantilor, profesorul ia 3.000 lei.

De ce facem lucrurl asta? Vreau sa creez o concurenta intre elevi dar si  intre profesori, una care sa duca inspre note mai bune, copii mai buni”.

 Premierea va fi facuta pe 18 iulie, la casa Tineretului, in prezenta ministrul Educatiei, Remus Pricopie si a Ecaterinei Andronescu, care este seful Comisiei de Invatamant de la Senat.