Premii guvernamentale, pentru elevii de nota 10 ai Brailei

P1080088

Premii guvernamentale de mii de lei, acordate astazi elevilor de nota 10 ai Brailei. Un numar de 32 de elevi braileni care au obtinut media 10 la Bacalaureat sau note de 10 la Evaluarea Nationala au fost felicitati astazi, in cadrul unei videoconferinte, de ministrul Educatiei, Remus Pricopie si au primit premii in banii, pentru performanta  lor. Recompensa oferita Guvern a fost de 2.000 de lei, pentru fiecare dintre cei 8 elevi braileni care au obtinut media 10 la Bacalaureat si 3.000 de lei, pentru cei 24 de elevi care au obtinut 10 la Evaluarea Nationala. Premiile au  fost inmanate de inspectorul scolar general Iulian Danielescu, care a primit si el felicitari din partea ministrului Educatiei, pentru rezultatele deosebite obtinute de invatamantul brailean, in ultimii ani.

“Avem judete care in mod traditional au nu numai un procent de promovabilitate mai mare, dar si note de 10, iar unele judete chiar se repeta si la Evaluarea Nationala, si la Bacalaureat. (…) Domnule inspector general, va felicit, o sa am posibilitatea s-o fac si direct, vineri, cand ma voi afla la Braila,cu ocazia festivitatii pe care dvs o organizati, la nivelul judetului, pentru premierea celor mai buni absolventi”,  a declarat Remus Procopie.

 “Ma bucur  pentru tot invatamantul brailean, pentru ca este rodul muncii a mai multor ani, aceste rezultate nu apar peste noapte si necesita o munca deosebita, atat din partea cadrelor didactice, cat si a elevilor si sa nu uitam parintii, care ii educa pe copii in spiritul muncii“, a fost raspunsul inspectorului scolar general Iulian Danielescu.

Amintim ca la Evaluarea Nationala este al doilea an consecutiv cand judetul Braila se claseaza pe locul I, in topul national, iar la Bacalaureat este al treilea an consecutiv in care Braila se situeaza pe locul I.

Cei opt absolventi de liceu braileni  care au promovat Bacalaureatul cu nota 10 sunt: * Colegiul National „Nicolae Balcescu”: Sabina Ioana Bolohov – specializarea Stiintele naturii, Ana-Maria Milea – Mate-info, Alina Georgiana Mustata – Mate-info, Ionut Picus – Stiintele naturii  * Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”: Lavinia ChiTuleasa, Ecaterina Damian, Andrei Mardale – specializarea Mate-info  * Liceul de Arta: Ana Diaconu, specializarea Muzica.

De asemenea, printre performerii premiati astazi s-au aflat si elevii de media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv: Andrei Radu si Miruna Vlad, de la Colegiul ” Nicolae Balcescu”, Maria Alexandra Bran, de la Scoala „Ion Creanga”, Cristian Grecu , Gabriel Moise de la Scoala „M. Eminescu” , Florentina Ilie, de la  Scoala „Vlaicu Voda”, Calin Vasile de la Scoala „Fanus Neagu”.

Elevii de media 10 amintiti anterior vor fi premiati, vineri, si de autoritatile locale, in cadrul unei festivitati organizate la nivel de judet, tot cu sume de cateva mii de lei, fiecare.