Președinte Chiriac vrea ca din ianuarie să înceapă să funcționeze operatorul unic de salubritate în Brăila: „O să punem presiune pe ei, astfel încât la 1 ianuarie 2023 să înceapă efectiv activitatea”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), este optimist cu privire la respectarea termenului de 1 ianuarie 2023, de la care ar trebui să înceapă să funcționeze operatorul unic de salubritate pe raza județului nostru.

Chirac declară că în prezent se distribuie populației pubelele care vor fi folosite pentru adunarea gunoiului, etapă care este preconizat a fi încheiată în primele zile ale lunii decembrie, ceea ce șefului județului i se pare un termen nerealist: „Am zis că e un termen nerealist în momentul în care în luna decembrie știm cu toții că suntem angrenați în Sărbătorile de iarnă, sunt situații de încheiat. Am avut o discuție cu cei la RER în legătură cu împărțirea pubelelor, acolo am eu o problemă. Sper ca în toate unitățile administrativ teritoriale să fie împărțite aceste pubele. Sperăm ca și în municipiu, la partea de blocuri – că acolo va fi o discuție – să putem să împărțim aceste pubele asociațiilor de proprietari. Atunci am închis subiectul și vedem mobilizarea lor în teren, ținând cont de mașinile noi care și-au asumat că o să vină. Au adus personal și de la Buzău, și de la Slobozia, dar și din alte localități, pentru împărțirea acestor pubele.

Pentru mine, vă spun sincer, 1 ianuarie 2023 ar fi o dată foarte corectă de a începe efectiv să lucrăm cu operatorul unic. O să punem presiune pe ei, astfel încât la 1 ianuarie să înceapă efectiv activitatea”.