Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță: „Declarațiile premierului Ciolacu răzgândacu’ se bat cap în cap, deciziile enunțate sunt contrazise cu seninătate. Tot ceea ce prezintă sunt niște soluții luate pe genunchi”

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, consideră că „nimic din ceea ce face și spune premierul României, Marcel Ciolacu, nu lasă impresia de seriozitate” și-l numește pe acesta „Ciolacu răzgândacu’ ”.

Ioniță afirmă într-un comunicat dat publicității că declarațiile premierului „se bat cap în cap, deciziile enunțate sunt contrazise cu seninătate și tot ceea ce prezintă ca fiind strategii moderne, europene, se dovedesc a fi doar niște soluții luate pe genunchi, de un amatorism care lasă să se vadă mai mult decât nepriceperea primului ministru.

În prima parte a acestui an, Ciolacu declara sus și tare că nu vor fi mărite taxele și impozitele, mai ales într-o perioadă de criză. Se adresa antreprenorilor și le vorbea despre «dialog în spațiul public cu toți actorii sociali și cu tot mediul de afaceri pentru că trebuie să avem o perspectivă pe termen mediu și lung». Ce înseamnă pentru premier termen mediu și lung? Doar 4 luni! După numai patru luni a crescut taxele și impozitele fără consultarea mediului de afaceri, ștergând cu buretele ceea ce declarase anterior: «S-a spus că dorim taxe noi și măriri de taxe. Fals! Nimeni nu a plecat de la această idee. Trebuie să avem un sistem fiscal european, nord-atlantic, adaptat pe provocări, astfel încât prin deducerile fiscale să ducem către servicii cât mai mulți bani».

Nici podul de la Brăila nu a scăpat de «răzgândelile» primului ministru. «Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă și de bună calitate!», a spus Marcel Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre. La doar patru luni distanță, aflăm că cei de la CNAIR nu vor recepționa acest pod până când toate neconformitățile nu vor fi înlăturate. În acest moment, revendicările pe care CNAIR le are către constructor sunt undeva la peste 80 milioane de lei.

Dar amatorismul guvernamental a atins apogeul zilele trecute. Întâi ne-a bulversat cu măsurile fiscale prin care nu mai puteam să folosim cash, ci doar să facem tranzacții prin intermediul băncilor. «S-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală! Vă spun cu toată responsabilitatea – de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat!», spunea Marcel Ciolacu. Zilele trecute, «răzgândacul» a dat-o la întors: «Toate limitele actuale de cash vor fi menținute. Economia noastră nu e încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar». Ar fi putut afla acest lucru dacă ar fi avut «un dialog în spațiul public cu toți actorii sociali și cu tot mediul de afaceri». S-a zis cu predictibilitatea!

Un lucru e cert: dacă a urmărit activitatea de prim ministru a lui Marcel Ciolacu, cu gafele, balbele și «răzgândelile» sale, sunt sigură că Viorica Dăncilă e foarte fericită!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns